Arabische Astrologie Boeken te bewonderen in Washington: Herdenking van de grote astrologen?

arabische

In Washington wordt momenteel een zeldzame collectie Arabische astrologie boeken tentoongesteld. De hoogte punt van de Arabische Astrologie was in de 7 – 11 eeuwen. Het idee voor  “lots” zoals de Pars Fortunae, Pars van het Huwelijk, enz. enz. hebben we allemaal te danken aan de Arabieen. Ze waren groot in wiskunde.  Deze oude astrologen hebben indrukwekkende namen zoals  Mashallah, Abu Mashar, en Al Biruni . Geen traditionele astroloog die deze namen niet kent. Trouwens, ze waren ook erg geinteresseerd in de vast sterren . Nu dat we toch op het onderwerp van traditionele astrologie zijn beland, wil ik nog een grote naam geven, Olivia Barclay. Olivia Barclay kreeg door toeval (????) een originele kopie van William Lilly’s Christian Astrology in handen… En zo was de toekomst en wedergeboorte van de traditionele astrologie op gang gezet (begon ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw). Olivia Barclay bracht de traditie weer onder de spotlichten. Fantastiche Boogschutter vrouw…en hier is een link naar haar Carter Memorial Lecture.

Volgens mij heb ik iets met overleden astrologen deze week?? Gisteren Howard Sasportas, en vandaag Olivia Barclay… Met Allerzielen op zondag is het wel een goede week hiervoor, nietwaar?? …Astrologie is dood, lang leve de astrologie…….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Arabische Astrologie Boeken te bewonderen in Washington: Herdenking van de grote astrologen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *