De helende kracht van Jupiter, Chiron en Neptunus

earth

Deze week staat de Zon/Mercurius conjunctie in Schorpioen haaks op de Jupiter,Chiron, Neptunus conjunctie in Waterman. Dit was eerder dit jaar – toen de Zon in Stier stond – ook het geval. Begin juni echter gingen de Waterman planeten retrograde lopen – en dat heeft voor de nodige oponthoud verzorgd. Maar nu wordt de andere kant van de axis opgepakt en het kan zijn dat zaken die in het voorjaar ook aan de orde kwamen – nu weer de nodige aandacht vragen.

Zowel Stier als Schorpioen hebben met normen en waarde te maken. Stier heeft o.a. met bezittingen te maken en met zekerheden die uit dat bezit voortkomen. Geld op de bank zetten – doet een Stier goed. Ook Schorpioen heeft met bezit te maken – alleen hier krijgt alles een emotioneele lading. Geld is niet zo belangrijk – maar als oma haar Schorpioen kleinzoon vergeet in haar testament – is dat “vergeten” zijn heel beladen. De onderstromingen rondom bezit – en geld – heeft vaak Schorpioen-trekjes. Het afgelopen jaar heeft Jupiter, Chiron, Neptunus… de “waarde van as” behoorlijk getriggerd. Wat is de impact van de vierkanten op deze as? Bezuinigen? Beseffen wat nou werkelijk waarde heeft? Los laten van bepaalde zekerheden – zoals bijvoorbeeld de AOW? Denken over hoe we bewuster met de materie om moeten gaan?

De Zon en Mercurius zijn persoonlijke planeten. Dit zijn issues die ons leven direkt raken. Jupiter, Chiron, Neptunus hebben o.a. met persoonlijke transformatie te maken. De energie van deze conjunctie is licht, boeiend, luchtig, beeldvormend en ook transcendent. Neptunus vangt ideeen op die in de ether rondzwerven, Jupiter geeft persoonlijke betekenis aan die ideeen, en Chiron zorgt dat dat wat nu binnenkomt een wezenlijke bijdrage levert aan persoonlijke groei en integratie. Chiron heeft altijd te maken met het diepste innerlijke behoefte – dus wat dat betreft kan de Schorpioen planeten – die eveneens met transformatie te maken hebben – de drievoudige conjunctie goed vooruit helpen.  Ziehier mijn artikel over de Jupiter, Chiron, Neptunus in de july editie van het  AA tijdschrijft.

Volgende week – maandag is het Nieuwe Maan in Schorpioen en beide lichten dagen Jupiter, Chiron en Neptunus uit.  Wordt vervolgd…

Op 20 december geef ik de laatste van de vier workshops over deze drievoudige conjunctie in de ItaWegmanhuis in Amsterdam. Op die dag – vlak voor de zonnewende – staat de Maan ook in Waterman. Dit wordt een bijzondere middag. Als je mee wilt doen, zijn er momenteel nog een paar plekken over. Voor informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten, Workshops en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *