Venus in Schorpioen…

goldie-hawn

Als ik  “Venus in Schorpioen” zeg, gaan alle zenuwen langs mijn ruggegraat recht overeind staan. Venus planeet van de aantrekkingskracht, van de macht van de verleiding, in de misschien meest mysterieuze teken, Schorpioen. Venus in Schorpioen:je ziet het al in de ogen. Als ik zou vragen wat hebben Leonardo di Caprio, Demi Moore, Jim Morrison, Joaquin Phoenix, Winona Ryder gemeen? Het is een mysterieuze ingredient – sex appeal – en ze hebben Venus in Schorpioen

Schorpioen  is een diep en niet altijd makkelijk te doorgronden teken. Er lijkt altijd meer achter de schermen te gebeuren – maar er zit ergens een deur en die is op slot. Geheimzinnigheid past ook bij deze stand van Venus.

Venus in Schorpioen heeft een nogal “slechte” reputatie. In dit teken staat Venus in haar val. Waarom? Schorpioen viel – en valt nog altijd in mijn boek – onder de heerschappij van Mars. Mars is een strijdlustig planeet, die ruzie prima vindt: lekker al die adrenaline. Mars in Schorpioen wil winnen, en als dat over lijken gaat, dan zij het zo. Venus daarentegen scoort door de liefdevol gebaar, onder het seductieve blik van Venus, wordt de ruzie bijgelegd. Venus is in principe vredeslievend. Zo Venus in Schorpioen – is gekleurd door de passie en scherpte van Mars. Schorpioen is een vaste teken – eenmaal verliefde wordt de relatie met energie overgoten – in de vorm van o.a. seks. Maar passie en liefde kunnen moeilijk door dezelfde deur. Waar passie leeft – leeft ook jaloezie, angst voor verlies, en dikwijls ook de behoefte de ander terug te pakken als hij of zij de relatie beschadigd of dreigt te beeindigen. Met Venus in Schorpioen – is er misschien ook door de link met Mars – de dreiging van gevaar. Dit maakt het spannend.

In mijn opinie – is Venus in Schorpioen – ook ongeloofelijk trouw. Eenmaal verliefd en met de juiste partner – dooft de passie niet. Goldie Hawn al jaaaaren met Kurt Russel getrouwd is hier een mooi voorbeeld van. In een artikel werd ze gevraagd waarom haar huwelijk zo succesvol geweest is. Goldie schreef: “Sex is important. I think it’s a way to create more sexuality and I still feel that way about Kurt [Russell]. There are times when we want to kill each other but you’ve got to play. It’s really important.”… Zo spreekt een ware Venus in Schorpioen

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *