Saturnus vierkant Pluto: Laat de strijd beginnen….

PD*8068927

Op zondag vindt de eerste van drie vierkanten plaats tussen Saturnus en Pluto. Saturnus vierkant Pluto – de strijd van de titanen – de duivel en zijn compaan. Ik hou van een beetje drama – vooral op donkere nachten – als je warm en veilig achter je computer zit… Maar..met Pluto is niets veilig. Dat is nou het probleem. De spanning tussen SAturnus en Pluto heeft o.a. voor het post 9/11 tijdperk verzorgd. Toen Pluto conjunct met de ascendant van de horoscoop van de VS stond en in oppositie met Saturnus in Tweeling  conjunct de descendant- boorde twee vliegtuigen zich door een van de symbolen van de financieele macht van de VS – de Twin Towers. Nog eentje raakte de Pentagon. En nu maken de twee planeten zich weer op voor een confrontatie. Dus..wat krijgen we…nog een Twin Towers? Nee. De oppositie is altijd een heel openlijk en zichtbaar gebeuren. Oppostie – tegenstander – openlijke confrontatie. De vierkant is al bij voorbaat anders. Deze vierkant is op zijn engels gezegd een “waning square” – de eerst volgende keer dat de twee planeten elkaar ontmoeten – wordt het de conjunctie en die vindt eveneens in mijn eigen teken Steenbok plaats in 2020. Zo anders…hoe anders?

Deze vierkant is oogstend – de oppositie vormt de hoogtepunt van een cyclus – nu moeten er een collectieve oogst plaatsvinden van wat we gezaaid hebben in de waxing periode van de cyclus. Dit is hoe karma zich uitwerkt. Neem Afghanistan, Irak en Pakistan als voorbeeld. Deze landen vormen een strijdtoneel waar geen hoop op winnen mogelijk is. Het lot van deze landen is nauw gebonden met wat er in 2001 gebeurd is. Nu moet er beslissingen worden genomen – meer troepen of minder? In de huidige impasse – krijgt de Taliban meer macht dan ze recht op hebben.  Ondertussen zakt de steun voor de oorlog in het Westen naar nieuwe diepte punten. Vorige week schoot een Islamistisch leger psychiater 13 mannen dood in Fort Hood, terwijl in Afghanistan een politie man in training – schoot vijf Britse soldaten dood. Ik zei het al –  met Saturnus in hard aspect met Pluto ben je eigenlijk nergens “safe”. Zelfs je eigen volk is niet te vertrouwen. 

Ik ben vandaag met een nieuwe rubriek begonnen uitsluitend voor artikelen over de Saturnus vierkant Pluto aspect. Hier op astrologie blogo gaan we het aspect op de voeten volgen. Wat ben ik dankbaar dat we deze keer in een man in Washington hebben met een brein. Want… Barack Obama denkt..en dat is een enorme vooruitgang t.o.v. zijn voorganger George W. Bush.

Voor mensen die een lezing willen volgen – over o.a. dit aspect – zijn er nog een paar plaatsen vrij op zondag voor de Richard Tarnas workshop “The Eye of the Storm’. in Amsterdam. Deze workshops is ook geschikt voor mensen met geen astrologische voorkennis.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in saturn square pluto en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *