Week horoscoop: De grote driehoek..

firenew

Wat een ongeloofelijk weer hebben we de afgelopen weken. In de UK vallen zelfs bruggen om door het aanzwellende water in de overstroomde rivieren. Het houdt gewoon niet op met regenen. Het is tijd om heerlijk naast een openhaard te kruipen met een goed boek..vind je niet? Maar als dat niet kan…kunnen we ons warmtebron elders zoeken. Deze week wordt ons astrologisch weer door twee grote driehoeken bepaald. De grote driehoek wordt gevormd door drie planeten die in een hoek van 120 graden met elkaar staan. Dit aspect laat de energie tussen de planeten goed stromen en heeft een vurig, inspirationeel karakter. De grote driehoek is – in principe – creatief, geestig en intuitief.

De eerste grote driehoek deze week, wordt gevormd door Venus in Schorpioen, Uranus in Vissen, en de Zuid Knoop in Kreeft. De Zuid-Knoop heeft dikwijls met het verleden te maken, met aangeboren talenten die in dit leven tot uiting komen. De knopen hebben ook met bijzondere ontmoetingen te maken. Want soms kan een ontmoeting je leven een heel andere richting geven. Deze belangrijke personen  zijn vaak door de knopen as vertegenwoordigt. Verassingen op liefdesvlak. Een belangrijke financieele beslissing. Een prettige spanning tussen liefdespartners. De behoefte om iets anders te doen. Een spraakmakend theater bezoek.

De tweede grote driekhoek is voelbaar op vrijdag en zaterdag. De Zon in Boogschutter staat in driehoek met de Maan in Ram en met Mars in Leeuw. Deze vuur driehoek – vind ik prachtig want het stelt je in staat om in een korte tijd veel te bereiken. Denken en gevoel, hoofd en hart, bewust en onbewust…dit zijn allemaal Zon/Maan elementen. Zonder weerstand en met de steun van Mars in Leo – kan er in een relatief korte tijd veel gebeuren op allerlei vlakken. Ik denk aan een spiritueele retraite, een familie reunie, een tango workshop, noem maar op. De vonk, de creatieve vuur is aanwezig.

Zo – zijn er geen minpunten deze week, los van het weer dan ?? Ja. Mercurius is in vierkant met Uranus. Bah! Creatieve invallen – ja zeker. Maar ook de neiging om primair te handelen. Te snel iets zeggen. Het vermogen een geheim te verklappen. Saturnus en Pluto staan nog altijd in vierkant met elkaar…Yakkes. Een computer probleem? Dit kan – Mercurius is handelen – Uranus is moderne technologie. Indien je een leuk verhaal hebt over je week….laat ons het vooral horen. Schrijven over astrologie…is namelijk ook een Mercurius/Uranus bezigheid 🙂 Ik wens jullie en hele fijne week…E

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: De grote driehoek..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *