De orakel raadplegen…

steen

De weken vlak voor Sinterklaas en Kerst zijn – op zijn zachtst gezegd – hectisch. Dit jaar is er ook nog een lang weekend naar Wales tussen gepropt. Mijn vraag aan de orakel is: Hoe zal deze reis gaan? Wordt het wel gezellig bij mijn zus en haar familie? Dit wordt de eerste keer dat ik mijn moeder opzoek bij mijn jongste zus en haar familie. Mijn moeder woont niet meer zelfstandig.  Er zijn vele orakelen. Mijn favorieten zijn uurhoek astrologie (je stelt een vraag, trekt een horoscoop, en daaruit lees je het antwoord), de astrologische dobbelstenen, de tarot, of last but certainly not least, the I Tjing. Vandaag gebruik ik de dobbelstenen, en ik gooide als eerste  Mercurius in Waterman in het eerste huis.

Mercurius in het eerste huis is babblegraag. Planeten in het eerste huis mogen direkt de wereld in – net als planeten in alle hoekhuizen trouwens. Dit is een heel communicatief stand voor Mercurius – maar in het eerste huis – wordt ik misschien toch aangeraden bepaalde gedachten voor mezelf te houden. Waterman geklets gaat meestal over de wereld, over idealen, ideeen enz. enz. Het is een teken dat van uitwisselen houdt. Toch praten Watermannen niet zo vaak over zichzelf, en niet over de diepere emoties die er in het leven spelen. Ze houden het abstract, sociaal, en vooral vriendelijk. Dit is me duidelijk…Nu voel ik een tweede vraag opborrelen… Zijn “zij” blij om mij te zien?

Goh…Nu gooi ik Zon in Waterman in het 12e huis. De Zon hier is net boven de horizon – maar het 12e huis heeft altijd iets verborgen. De vreugde, optimisme, levenskracht en warmte die de Zon symboliseert – wordt niet makkelijk geuit. Planeten vallen een beetje weg in het 12e huis – tenminste ze werken heel goed maar alleen als de omstandigheden goed zijn. Ingehouden warmte. Ingehouden plezier. Een beetje afstandelijk denk ik. Het geheel heeft iets ingehoudens. Maar de Waterman…afgebeeld door een mens….. is wel correct in het optreden. De laatst vraag… zal ik wel blij zijn dat ik er geweest ben?

Mercurius in Leeuw in het 10e huis. Het 10e huis is het huis van de moeder. Leeuw is het hart. Met moeder nog een keer spreken… daar gaat het om!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astro orakel v.d. dag en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *