Chiron, Copenhagen en de heliocentrische horoscoop..

chiron

De eerste keer dat ik iets over de heliocentrische horoscoop hoorde was in de UK. Ik volgde een trainingsweekend in London bij de FAculty of Astrological Studies – en tijdens een seminar met business astrologer Christine Skinner – viel het woord: heliocentrisch. Volgens Christine heb je de gewone horoscoop, dan volgt de draconic horoscoop (die als een soort x-ray werkt – je ziet net iets dieper) en dan heb je de heliocentrische horoscoop. Deze laatste is te vergelijken met een CT-scan… Je ziet werkelijk alles. Er is helaas heel weinig literatuur over de heliocentric horoscoop (zeg maar niks!!). Ik heb geen een boek kunnen vinden. Maar…ik heb er wel mee geexperimenteerd. Ik vind zelf de heliocentrische horoscoop het meest nuttig voor mundane horoscopen. Mundane astrologie – is astrologie in het groot – het gaat over trends in het collectieve.

Dit jaar staat Chiron in een zeldzame conjunctie met Jupiter en Neptunus. Chiron is dus heel belangrijk dit jaar. BIj de laatste van de drie conjuncties vindt de Climate Top in Copenhagen plaats. De afgelopen weken kom ik telkens weer artikelen over vegatariers, over de nadelen van vleeseten, van de groene inslag van de supermarkten – en ook over hoe de Albert Hein zich ten onrechte de titel van meest groene supermarkt probeert aan te smeten. Dit is bedrog -Neptunus – terwijl de grote ketens iets Jupiteriaans hebben.

Na de ontdekking van Chiron werd de behoefte om ons planeet te beschermen steeds groter. Een van de belangrijkste boeken in de nieuwe richting was in 1979  gepubliceerd, en geschreven door wetenschapper James Lovelock. De titel van zijn boek: Gaia: A New Look at Life on Earth. De Gaia theorie is nog steeds een punt van discussie. Eind jaren zeventig zien we ook een toename in “Self Help” boeken. Vegetarianism wordt populair vooral onder jongeren. Denk aan het bekende “Moosewood Cookbook”!! gepubliceerd in het jaar van Chiron’s ontdekking.

Chiron: De heliocentrische horoscoop..

heliocentricchiron

In de heliocentrische horoscoop van Chiron – staat Chiron conjunct met de planeet Aarde. Dit ondersteunt mijn stelling dat Chiron – zeker op mundane vlak – met global issues te maken heeft. Issues die betrekking hebben op ons planeet als geheel. Vandaar dat er dit jaar buitengewoon belangrijk is voor het welzijn van ons planeet. Ik kijk uit naar volgende week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Chiron, Copenhagen en de heliocentrische horoscoop..

 1. Cem zegt:

  Bedrog is er vollop aanwezig, met het uitlekken van documenten en emails van zeer vooraanstaande wetenschappers die de statistieken en cijfers van de opwarming van de aarde hebben verdraaid om hun eigen verzonnen theoriën kracht bij te zetten. Inmiddels heeft deze schandaal terecht de naam Climategate gekregen.

  Allereerst werd er over Global Warming gesproken. Vervolgens is dit subtiel veranderd naar Climate Change, want uiteindelijk klopt er weinig van het verhaal van Global Warming en al helemaal niets van het gegeven dat de mens via CO2 uitstoot de opwarming van de aarde veroorzaakt. De grootste flauwekul ooit en verzonnen om maar 1 ding: macht centraliseren.

  Je zult zien dat er straks diverse nieuwe belastingen zullen worden doorgevoerd. Je moet als mens straks zowaar betalen om te mogen ademen!

  Als de aarde opwarmt, dan is dat een proces waar de mens weinig tot geen invloed op heeft. Warmt de aarde op, dan warmen andere planeten net zo goed op. Alles heeft te maken met de Zon en ook de activiteit van de zon. In dit verband zijn zonnevlekken en solar maxima ook erg belangrijk. De zon toont momenteel zeer afwijkend gedrag en heeft al tijden geen nieuwe zonnevlekken gehad.

  Mensen moeten wakker worden en op een oprechte manier om de aarde geven. Nu wordt dit misbruikt om macht ten centraliseren en onze eigen nationale overheden steeds meer macht te ontnemen.

  De aarde wordt zowat verkracht door de mens. Het wordt tijd dat er serieus wat wordt gedaan een het kappen van bossen en regenwouden en de massale vervuiling. We gebruiken de natuurlijke bronnen van onze schitterende planeet niet om te overleven, maar om rijker te worden en hier winst uit te halen. Dat principe klopt al in de basis niet. Wat is er mis met precies genoeg nemen van deze bronnen?

  Het wordt tijd dat mensen wakker worden en zelf verantwoordelijkheid nemen en niet als slaven en schapen hopen dat overheden en andere instanties beslissingen voor ons nemen die ons en de planeet alleen maar verder verwoesten.

  • Hi Cem, Een gepassioneerd betoog. Dit is duidelijk een onderwerp dat naast je hart ligt. Mijn vraag aan jouw dan…hoe zie je Copenhagen? Sta je hier wel positief tegenover en denk je dat er wel goede dingen eruit voort kunnen komen? MvgE

 2. Cem zegt:

  Ik zie Kopenhagen als een toneel en de politici als puppets van de schaduwregeringen en grote machthebbers en bedrijven.

  Zoveel grote bedrijven die natuurlijke bronnen alleen maar gebruiken om steeds meer winst te boeken en ondertussen de Aarde alleen maar vervuilen en schade toedoen… bedrijven die nu opeens wel het beste voor hebben met de natuur en Aarde? Het is gewoon een pure marketingstunt, dat hele “Green” en “Klimaat neutraal” verhaal. Het is om mensen een goed gevoel te geven, maar ondertussen verandert er niets.

  Waarom niet? Omdat de werkelijke verandering vanuit de mensen zelf moet komen. Alles wat in het leven gebeurt, is het resultaat van het denken en doen van mensen zelf. Wij hebben zelf deze situatie veroorzaakt en nu moeten we onze verantwoordelijkheid nemen.

  Ik sta niet positief of negatief tegenover Kopenhagen. Het is er en that’s it. Belangrijker is dat mensen niet continu alles van zich afschuiven, met excuses komen voor van alles en nog wat en anderen de schuld geven. Nee mensen, jij en ik, wij, zijn met z’n allen verantwoordelijk.

  Bedrijven gaan hun beleid niet dratisch aanpassen en opeens minder vervuilen als de mens zelf niet verandert. Het huidige systeem, dat draait om geld en winst, zal dat ook niet toestaan.

  Niet naar de toekomst kijken, niet naar het verleden kijken maar nu, vandaag, je verantwoordelijkheid nemen.

  • Hi Cem…. Bedankt. Ik heb de tijd voor de opening ceremonie. Ga in het weekend de horoscoop voor Kopenhagen op astrologie.blogo zetten. Ik ben helemaal met je eens trouwens wat onze eigen individueele verantwoordelijkheid betreft. Maar de multi-nationals…. die zijn een verhaal apart. Alleen strenge wetgeving kan hun misdrijven beteugelen. Dit zal een lang proces worden. Hoe bewuster het volk wordt – des te meer druk zij zal uitoefenen op regeringen. Maar ik heb zelf hele goede hoop altijd. 🙂 mvgE

 3. Jas zegt:

  Nou

  Zijn er dan boeken over de draconische horoscoop?

  In mijn ‘gewone’ kaart heb ik maagd ascendant, venus conj noordknoop in stier, zon mercurius en mars in kreeft

  In mijn draco heb ik kreeft ascendant, zon in stier en maan in leeuw

  Mijn draco ascendant is conj mijn ‘gewone’ mercurius

  Mijn draco zon is conj mijn ‘gewone’ venus

  Mijn draco pluto is conj mijn ‘gewone’ ascendant

  Ik vind de dZon/ Venus en de dPluto/ Asc linken zeer boeiend, omdat ik Schorpioen/ Stier onderschept staan heb in mijn radix

  • Hi Jas, Krijg ineens heel veel berichten van je. Heb je net de site gevonden misschien? Ik kan niet op al je posts reageren – er zijn er veel te veel voor – maar deze wel. Er is niet veel over de Draconic Horoscope – het enige boek dat ik ken is van de Reverend Pamela Crane. Alhoewel Dennis Elwell in the Cosmic Loom er ook het een en ander over vertelt. Volgens mij is er nog iemand – even denken – Laat mij er over na denken. Maar Pam Crane’s boek is waarschijnlijk het beste. MvgE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *