Chiron, Copenhagen en de heliocentrische horoscoop..

chiron

De eerste keer dat ik iets over de heliocentrische horoscoop hoorde was in de UK. Ik volgde een trainingsweekend in London bij de FAculty of Astrological Studies – en tijdens een seminar met business astrologer Christine Skinner – viel het woord: heliocentrisch. Volgens Christine heb je de gewone horoscoop, dan volgt de draconic horoscoop (die als een soort x-ray werkt – je ziet net iets dieper) en dan heb je de heliocentrische horoscoop. Deze laatste is te vergelijken met een CT-scan… Je ziet werkelijk alles. Er is helaas heel weinig literatuur over de heliocentric horoscoop (zeg maar niks!!). Ik heb geen een boek kunnen vinden. Maar…ik heb er wel mee geexperimenteerd. Ik vind zelf de heliocentrische horoscoop het meest nuttig voor mundane horoscopen. Mundane astrologie – is astrologie in het groot – het gaat over trends in het collectieve.

Dit jaar staat Chiron in een zeldzame conjunctie met Jupiter en Neptunus. Chiron is dus heel belangrijk dit jaar. BIj de laatste van de drie conjuncties vindt de Climate Top in Copenhagen plaats. De afgelopen weken kom ik telkens weer artikelen over vegatariers, over de nadelen van vleeseten, van de groene inslag van de supermarkten – en ook over hoe de Albert Hein zich ten onrechte de titel van meest groene supermarkt probeert aan te smeten. Dit is bedrog -Neptunus – terwijl de grote ketens iets Jupiteriaans hebben.

Na de ontdekking van Chiron werd de behoefte om ons planeet te beschermen steeds groter. Een van de belangrijkste boeken in de nieuwe richting was in 1979  gepubliceerd, en geschreven door wetenschapper James Lovelock. De titel van zijn boek: Gaia: A New Look at Life on Earth. De Gaia theorie is nog steeds een punt van discussie. Eind jaren zeventig zien we ook een toename in “Self Help” boeken. Vegetarianism wordt populair vooral onder jongeren. Denk aan het bekende “Moosewood Cookbook”!! gepubliceerd in het jaar van Chiron’s ontdekking.

Chiron: De heliocentrische horoscoop..

heliocentricchiron

In de heliocentrische horoscoop van Chiron – staat Chiron conjunct met de planeet Aarde. Dit ondersteunt mijn stelling dat Chiron – zeker op mundane vlak – met global issues te maken heeft. Issues die betrekking hebben op ons planeet als geheel. Vandaar dat er dit jaar buitengewoon belangrijk is voor het welzijn van ons planeet. Ik kijk uit naar volgende week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Chiron, Copenhagen en de heliocentrische horoscoop..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *