Verwarring: De subtiele macht van Neptunus!!

gore

Het wordt soms moeilijk voor de leek om te weten wat hij/zij moet geloven. Neem nou Kopenhagen. De “Conference on Climate Change” staat al lang in de agenda van politici en dan uitgerekend in de periode vlak voor het congres komt het nieuws naar buiten dat hackers emails gejat hebben van de meeste prestigieuze universiteit -tenminste wat de theorie van global warming betreft – in de wereld,  East Anglia’s Climatic Research Unit (CRU). Gesjoemel met cijfers en onderzoeksresultaten doet de vraag rijzen: hebben mensen echt invloed op de opwarming van de aarde? Kennelijk zijn wetenschappers niet zo heilig als ze zich doen voorkomen. Zelf ben ik nooit een aanhanger van de theorie van global warming geweest. Ben een van de weinigen die Al Gore’s ” An Inconvenient Truth” niet gezien heeft (een Neptuniaanse film per uitstek!) Terwijl sommige astrologen zien de hand van Pluto in Steenbok in deze gebeurtenissen, zelf zie ik de subtiele hand van Neptunus in Waterman.

Ik heb veel geschreven over het drievoudige conjunctie dit jaar van Jupiter, Chiron en Neptunus in Waterman. Jupiter is misschien HET grote idee – Global Warming – is HET grote idee van onze tijd. Chiron heeft met de ware genezing te maken. Maar helaas in vergelijking met Neptunus – is het verblijf van Jupiter en Chiron in Waterman van hele korte duur. Het is Neptunus die echt verankerd is in het teken – en van de drie planeten, werkt Neptunus het sterkst door. Neptunus heeft met bedrog, met een mooie fantasie, met spinsels, met op de loop gaan met de werkelijkheid te maken. Chiron doet ons ontwaken uit de droom anders kunnen we niet echt helen – en Jupiter daarentgen is altijd geinteresseerd in de waarheid. Veel… en ik vermoed vooral jonge mensen – zullen voor de eerste keer in hun leven de verwarring voelen. De verwarring die ontstaat als je in een idee gaat geloven dat achteraf niet waar blijkt te zijn. Ideeen zijn altijd een soort van luchtkasteel. Ontgoocheling is het woord dat bij mij opkomt!

Voor de liefhebber… de horoscoop voor de opening ceremonie in Kopenhagen.

copenhagen

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Verwarring: De subtiele macht van Neptunus!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *