Zon in Steenbok: Het proces ……kwantum leaps

obam

Om 18.46 (CET) gaat de Zon het teken Steenbok binnen. De Cardinale ingreshoroscopen*  geven een kleur aan een periode van 3 maanden tot de volgende cardinale ingres (Ram op 21 maart). Eenmaal in Steenbok maakt de Zon een conjunctie met Pluto en direkt daarna een vierkant met Saturnus. De Zon heeft met bewustzijn te maken, Pluto met diepgewortelde angsten en de confrontatie hiermee die uiteindelijk tot transformatie kan leiden, terwijl Saturnus struktuur en discipline afdwingt. Het veranderingsproces wordt gesteund door de wederzijdse receptie tussen Venus in Steenbok en Saturnus in Weegschaal. Deze twee planeten werken nu samen. Venus heeft met aantrekkingskracht en met het sluiten van “deals” te maken. Venus kan goed bemiddelen. Ze gebruikt de juiste taal. Saturnus is struktuur.

Er is veel gebeurd in de dagen voor deze ingres. De energie bouwt op als het ware. De Zon heeft het galactische centrum gepasseerd. Op het nippertje is er toch “iets” uit Copenhagen gekomen, natuurlijk niet genoeg maar “iets” is altijd beter dan “niets”. Luisterend naar Barack Obama’s toespraak daar – viel een woord mij op – PROCES. Hij sprak over de noodzaak om het proces op gang te zetten – een start te maken. Alle begin is moeilijk. Het woord proces – is juist het woord dat ik laatst tegenkwam in een artikel door Melanie Reinhart over de centaurs. Het is mij inmiddels duidelijk dat de prachtige en zeldzame drievoudige conjunctie van Jupiter, Chiron en Neptunus juist over het PROCES van heel worden gaat en over kwantum leaps in dit proces. Het gekke is, dat een kwantum leap – een kleine stap kan zijn.

Nog een voorbeeld van een kwantum leap zien we in de deal die op zaterdag in Washington gesloten is m.b.t. de gezondheidszorg voor niet verzekerde Amerikanen. De “final senate vote” zal op 7pm op de avond voor Kerst genomen worden. Jammer dat als compromis abortus uit het pakket is gehaald. Vrouwen trekken alweer de korte lonte – denk ik dan!!! Maar het proces is begonnen en dat is belangrijk. Iets van de macht van de grote verzekeringsmaatschappijen wordt afgepikt. Pluto in het nauwe gedreven. YES!!

Zo boven zo ook beneden. Een van de grote kosmische wetten. Zo voor ons??? Een tijd van bezinning en herstructureren. Tijd om de werkelijkheid onder ogen zien, en te starten. Starten met het proces van veranderen. Hele fijne dagen gewenst….

(*ingres  is de naam voor het moment dat een planeet van teken verandert).

De horoscoop voor de cardinale ingres. Zon in Steenbok.

ingress

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie, Pluto in Capricorn, saturn square pluto, Uncategorized en getagd, , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Zon in Steenbok: Het proces ……kwantum leaps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *