Laatste keek op de week 2009

fusion

De eerste decade van de 21eeuw is bijna voorbij. Dit is alweer de laatste keek op de week van 2009. De tijd vliegt! Denkend aan deze week – kom ik niet om  het nieuwe jaar heen. Wat houdt 2010 voor ons in petto? Ik ben bezig met de jaarhoroscopen – en er is een thema dat steeds terugkeert. De noodzaak om te veranderen. Wat dit betreft – is 2010 een gouden kans.

In 2010 staat Saturnus in oppositie met Uranus, en beide planeten staan ook in vierkant met Pluto. Dit zijn drie zwaargewichten en ze staan allemaal in de hoofdtekens. De hoofdtekens nemen het initiatief, en hebben allemaal een krachtige “start” energie. Pluto doet mij denken aan snoeien. Soms is het noodzakelijk dood hout te snoeien. Door te lang in oude patronen vast te zitten – kan het nieuwe leven geen vorm krijgen.  Daarnaast is Pluto een meester in dingen aan het licht brengen. We zien wat er moet veranderen. Pluto drukt onze neuzen er tegen aan.

In principe kan Pluto in Steenbok – op dit moment goed met SAturnus samenwerken. Waar houdt Pluto van? De heerser van de teken waar hij nu in staat –Saturnus. De samenwerking – d.m.v. de dyanmische vierkant – geeft juist vaart aan het Pluto proces. Saturnus ondersteunt wederopbouw – en geeft struktuur aan dat wat nu vorm begint te krijgen. Maar de afbraak komt eerst. Uranus in Ram – is eigenlijk de spelbreker. Hij is de non-conformist per uitstek. Uranus maakt zijn eigen wetten – en in Ram – heeft hij een bloed hekel aan SAturnus. Hier zit de spanning. Saturnus, Uranus en Pluto vormen een configuratie dat astrologen een t-vierkant noemen. Pluto is de focal planeet en vangt de energie van zowel Saturnus als Uranus op. Pluto staat dus behoorlijk onder druk!! Het geheel doet mij denken aan een stoom-machine, of aan een volkaan, dat op het punt staat te ontploffen. Er is haast. Tijdig handelen is de sleutel. Door zelf in te zien wat anders moet – door vrijwillig iets op te geven, iets in te leveren, een start te maken met stappen in het onbekende zetten, kunnen we goed gebruik maken van de energie die straks los komt. Want deze kracht kan echt op een zeer productieve manier benut worden.

Het is belangrijk – denk ik – om te kijken in welke huizen van je horoscoop deze planeten vallen. Ik zal mezelf als voorbeeld nemen en zal nu alleen naar de plaatsing van die – oh zo belangrijke Pluto – kijken.

 Pluto staat momenteel in mijn tweede huis, Uranus straks in vijf – en Saturnus in huis elf. Het tweede huis is een ongemakkelijk huis voor Pluto. Het 2e huis, heeft met de materie te maken, terwijl Pluto zelf de materie schuw is. Hij heerst over het verborgen kracht – dus in deze scenario, de animo achter het bezit zelf. Eigendom- is meestal een uitdrukking van iets anders, een persoons normen en waarden bijvoorbeeld. Bezit kan ook een emotioneele lading hebben. Huis twee heeft ook met het lichaam te maken en ook met eigen waarde. “Wat ben ik waard?” is misschien de meest prangende vraag die ik mezelf kan stellen. Pluto eist dat we diep graven om zijn rijkdom te ontdekken. Ik zou moeten kijken hoe ik met mijn geld om ga. Ik moet mijn koop gedrag onder de loep nemen. Mijn boekhouding moet in order zijn. Mijn eet patronen dienen te veranderen. Zie ik mensen en vrienden als bezit ? Angsten en onzekerheid rondom de materieele wereld moeten overwonnen worden. Er moet meer order op zaken komen. Komt er misschien zelfs een bezoek van de belastingsinspecteur… Ja zelfs daar heb ik aan gedacht. 🙁  Gezellig!

Verder vind ik het frappant dat er op Oud/Nieuw een maansverduistering plaatsvindt. De Zon neemt het licht van de Maan over. Dit is een symbolisch gebeuren. Het verstand wint het van het gevoel. Misschien moeten we op oud/nieuw even stil staan bij hoe we het jaar 2010 willen eindigen. Wat wensen we voor onszelf in 2010? Moeten we tevreden zijn met meer van hetzelfde of gaan we echt aan de slag?  Als astrologen weten we een ding zeker, en dat is dat de tijd rijp is voor het nieuwe…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Laatste keek op de week 2009

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *