Horoscoop, Violist/Dirigent, Jaap van Zweden

Jaap van Zweden   *12/12-1960 (tijd onbekend)  Violist, Dirigent.

 Een aantal malen heb ik Jaap van Zweden in levende lijve zien spelen en dat was een belevenis, niet in het minst omdat hij zo geweldig trefzeker de snaren raakte met zijn voor dit werk, mijn inziens, veel te dikke vingers. Wikipedia levert verder gegevens over zijn carrière, toch hier een paar bijzonderheden: Vanaf 1979 was Van Zweden gedurende zestien jaar concertmeester bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij was daarmee de jongste concertmeester die het orkest in haar bestaan had meegemaakt. Vanaf 1995 werd Jaap van Zweden ook actief als dirigent.

 Een blik op zijn horoscoop doet me ogenblikkelijk aan een getalenteerd voetballer denken, die beurt heeft hij dus over geslagen, er moest geoefend worden op de viool. De Jupiter Saturnus conjunctie verleent hem pure snelheid en de er tegenover staande Mars geeft ijzeren discipline, wilskracht en.. maatgevoel. Bernard Haitink heeft hetzelfde aspect.

Op het genoemde aspect straalt een goed geplaatste muzikale Neptunus. De spanning in de Saturnus/Jupiter –  Mars oppositie vloeit via deze Neptunus weg. Neptunus krijgt overigens nog veel meer diepgang door zijn plaatsing in het hart van een Jupiter Pluto driehoek. Dit zijn wel zijn talenten, maar vooral de stalen discipline is zijn grootste vriend. Geweldige vent waar we hopelijk nog lang van mogen genieten.

De horoscoop van Jaap van Zweden..

jaap

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *