2009 eindigt met een lunar eclips, en op een blue moon…

moon

Vanavond vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats om 20.22 (CET). Maar als dat niet genoeg is…. is deze Maan ook een zogenaamde “blue moon“. Wat is een blue moon? Als de maan twee keer vol is gedurende 1 maand, dan wordt de 2e volle maan een “blue moon” genoemd. Voor zover ik weet geven astrologen geen speciaale betekenis aan deze verschijnsel – het gebeurt op zich wel vaker. Maar… de laatste keer dat we een blue moon op oud/nieuw hadden was in 1990.

De horoscoop voor deze volle maan:

full

Zoals je ziet is er een behoorlijk opstapeling van planeten in de hoofdtekens. Maan Kreeft, Zon, Mercurius, Venus en Pluto in Steenbok en Saturnus in Weegschaal. Saturnus is heel dominant. Las net op de voorpagina van de Trouw over hoe steden zoals Den Haag klaar zijn voor ongeregeldheden vanavond. Als ik hierna kijk – dat lijkt het alsof de autoriteiten de heft goed in handen hebben. Om middernacht – is Saturnus in Weegschaal op de ascendant vierkant Pluto op de IC. Dit vind ik nogal destructief van aard. Terwijl om middernacht staat de Maan – het volk – in haar eigen teken in tien. Minder gewone mensen opstap misschien – maar de relschoppers – zullen deze kans voor confrontatie niet overslaan.

Een hele prettige jaar wisseling en astro-groeten voor 2010. De jaarhoroscopen komen vanavond of morgen ochtend op de site.

Elizabeth….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *