Week horoscoop….Steenbok en het eclips seizoen…

venus

Week horoscoop: Een nieuw jaar een nieuw begin. Met veel planeten in het koude aarde teken Steenbok – blijft de winter zich sterk maken. Mercurius retrograde – zorgt  altijd voor de nodige oponthoud en vertraging. We moeten naar 2003 teruggaan voor de laatste retrograde Mercurius in Steenbok periode – toen was het dubbel op lol – Mercurius ging zelfs 2 keer retro in de bok!  Maar het is nu tijd om goed overwogen keuzes te maken. Mercurius blijft retrograde tot 15 januari – tot die tijd moeten we onszelf de ruimte geven om onze keuzes of koers te veranderen. Zeker zolang Mercurius conjunct met de Zon staat (tot 6 jan. dan komt Venus tussen) – kunnen we ervan uitgaan dat we niet over alle feiten en informatie beschikken die we nodig hebben. Het kan zelfs zo zijn dat iemand met opzet informatie achterhoudt. Papieren komen te laat aan, documenten blijken zoek te zijn, enz. Misschien zijn er zaken die afgerond moeten worden voordat we een nieuwe begin kunnen maken. Sommige zaken eisen nog tijd en energie – terwijl zij eigenlijk in je gedachten – tot het verleden behoren.

Week horoscoop: Tot en met woensdag – staan Venus, Mercurius en de Zon allemaal bij elkaar – in Steenbok. Deze drivoudige conjunctie heeft een zeer zakelijk karakter. De energie is gefocust, geconcentreerd en naar binnen gericht. Een plan wordt gesmeden. Zoiets. We zitten midden in de eclips seizoen!! En Mercurius gaat direkt op de dag van de totale zonsverduistering. Ik krijg het gevoel van iets dat zich nog in een prille fase bevindt. Het een en ander wordt pas na de nieuwe maan/ zonsverduistering – zichtbaar.  Saturnus is de heerser van de eerste eclips van het jaar – en hij staat verhoogd in Weegschaal. Er is zelfs een wederzijdse receptie tussen Venus in Steenbok en Saturnus. Dit is een prachtige combinatie van planeten. Creatieve zelf-discipline levert uitstekende resultaten op!! Voor mensen met een doel – is dit een cadeau!

Week horoscoop: Je hoort het. Ik ben een Steenbok en ik ben enthousiast!!!! Alles bij elkaar opgeteld een fantastisch periode voor een ieder die zich met zijn eigen innerlijke ontwikkeling bezighoudt en tevens ook voor zakenlui die bezig zijn met hun strategie voor 2010. Venus is een belangrijke financieele planeet  – en door de samenwerking met Saturnus – valt er geld te verdienen zelfs in deze magere periode 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *