Venus in Steenbok

capps

Als planeet heeft Venus o.a. met aantrekkingskracht te maken, met het vrouwelijk/mannelijke schoon, met kunst en cultuur, geld, rijkdom, en met schoonheid in het algemeen. Ik herinner me dat in een van de eerste astrologie boeken die ik ooit gelezen heb – werd beweerd dat mensen met Venus in Steenbok vaak op oudere partners vallen, en oog hebben voor hoe iemand financieel voorstaat. Verder zouden mensen met Venus in Steenbok de liefde zien als een middel om de sociale maatschappelijke ladder te beklimmen. Over romance werd niet gesproken. Het beeld van Venus in Steenbok was koel, rationeel, beredenerend zelfs. Het woord “liefde” kwam er nauwelijks in voor. Toen ik het boek uitgelezen had, wist ik het 100% zeker. Vissen was de beste stand voor Venus. Ik was toen 14 jaar !!

Nu ben ik hopelijk wat wijzer geworden. Zo, hoe sta ik nu tegenover mijn eigen Venus in Steenbok? Een relatie met een ouder iemand heb ik nog nooit gehad. Geld heeft mij nooit echt geinteresseerd.  Ik ben in Europa geboren – m.a.w. met een zilverlepel in mijn mond. Mijn ex-man was een Rus – die dankzij zijn relatie met mij – nu een goed leven heeft. Daar ben ik trots op – dat ik iemand zo heb kunnen helpen. Venus in Steenbok heeft met verantwoordelijkheid nemen voor de relatie. De liefde moet een bepaalde vorm hebben. Struktuur. Ik heb me daarvoor sterk gemaakt.

Venus heeft zeker met bezit te maken – en Steenbok met oudheid. Gek genoeg verzamel ik ook dames handtassen (Venus) en ceramiek/glas  uit de jaren vijftig en zestig. Ik heb oog voor wat oud en mooi is. Ik ben ook gek van retro-kleding. Wat kleuren betreft, Steenbok geeft de voorkeur aan donkere kleuren, grijze, bruin, groen, en natuurlijk zwart.

Venus in Steenbok stimuleert de ambities. Venus heeft met passie te maken – en de bok wil hoger op komen. Dit zou kunnen betekenen dat plichten voor plezier gaan. Venus kan het levensdoel ondersteunen.

Zou Venus in Steenbok minder moeite hebben met het ouder worden dan Venus in de andere tekens? Steenbok heeft met ouderdom te maken – en Venus met de liefde.

Beroemdheden geboren onder Venus in Steenbok zijn: Britney Spears, James Dean, Brad Pitt, Elvis Presley, Dolly Parton, Woody Allen, Bjork. Ze hebben allemaal – vind ik – een koele uitstraling, iets serieus, kwetsbaars zelfs. Heb je zelf Venus in Steenbok? Laat weten hoe jij je Venus ervaart…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Venus in Steenbok

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *