Jeen van den Berg – Winnaar van de 10e Elfstedentocht..

jeen

Jeen van den Berg * 8/1-1928 Winnaar van de 10e Elfstedentocht. Door Ton Brakenhoff.

Vrijdag wordt Jeen van den Berg 82 jaar, een kei van een man en hij mag zo in mijn eregalerij! Aan hem kleeft het predikaat ‘koning der Elfstedenrijders’, een titel die hij wat mij betreft heeft overgeërfd van Auke Adema (winnaar ‘40 en ‘41). In 1947 was Jeen al bij de eersten, maar hij bleef bij de ‘oude koning’ Adema die zijn stempelkaart was verloren en samen reden ze terug om de kaart te zoeken want zonder kaart is er geen gereden tocht. In 1928 won hij en in 1956 werd hij als winnaar aangewezen omdat hij 8 seconden na een groep binnen kwam die hand-in-hand over de finish reed en zich zodoende diskwalificeerde. De horoscoop van Jeen laat een geweldig plaatje zien, Zon oppositie Pluto voor de ‘macht’, Jupiter conjunct Uranus voor de ‘uiterste grens’ en het prachtige sport aspect van Venus conjunct Mars waar Saturnus tussen staat. Dit bijzondere bewegingsaspect zien we ook in de horoscoop van Jacques Anquetil, monsigneur Chrono, die de Tour veelal ‘op het horloge’ won. Venus en Mars maken de beweging en Saturnus controleert de slag. Tussen twee haakjes, Jacques is ook van 8/1, maar dan uit 1934! Toch wil ik bij Jeen een ander figuur benadrukken, dat is de driehoek die gevormd wordt tussen Jupiter/Uranus, Venus en de Maan, hierin schuilt zijn zachte kant. Teruggaan met een potentiële kanshebber om zijn stempelkaart te zoeken is groot(!) en toont een diep gevoel van mededogen. Van harte Jeen en nog vele jaren.

De horoscoop van Jeen van den Berg..

jeen2

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Jeen van den Berg – Winnaar van de 10e Elfstedentocht..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *