Saturnus in Weegschaal – Venus in Steenbok: Lang leve de kunst!

monke

Astrologen zeggen niet voor niets “zoals boven, zo ook benenden”. Een van mijn favourite astrologen – Dennis Elwell – heeft een nieuw woord bedacht voor de synchroniciteit tussen boven en beneden, hij noemt het: multi-congruence. Zo – hier een paar leuke voorbeelden die speciaal de huidige wederzijdse receptie tussen Saturnus en Venus onderstrepen.

In de krant van vandaag las ik: “Vlaamse kunstenaar maakt zwartste schilderij ooit”. Het schilderij heet “Hostage” en het materiaal dat de kunstenaar Fredrik de Wilde gebruikte is “144 zwarter dan zwart”. Saturnus is natuurlijk “verhoogd” in Weegschaal – dus tja – logisch dat er een schepje zwart boven op komt.

Het tweede stuk komt ook uit Trouw: “Oudere vrouwtjesaap dwingt respect af onder groepsgenoten” Een oudere vrouw – Saturnus/Venus. Het schijnt dus dat jonge dieren instinctieve ouderen willen volgen. Ook na ruzies – blinken oude chimpanseevrouwen uit – in het herstellen van het evenwicht in de groep.

Heb je zelf voorbeelden van dit soort synchroniciteit – schrijf het op – en stuur het in!! Ik sta altijd open voor leuke korte stukjes.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Saturnus in Weegschaal – Venus in Steenbok: Lang leve de kunst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *