Week horoscoop: Keek op de Week…Mercurius

caps1

Mercurius is bijna aan het einde van zijn retrograde periode. Op de 15e is hij stationair direkt – op de dag nota-bene – van een totale zonsverduistering. (Mercurius gaat direkt enkele uren na die verduistering en wat die eclips betreft – komt er een aparte stuk later in de week). Mercurius lijkt als het ware gevangen tussen enerzijds Saturnus en anderzijds Pluto en toch ontkomt hij aan beide planeten. Hij gaat direkt voor zijn conjunctie met Pluto en voor zijn vierkant met Saturnus. Wat een kleine wonder 🙂 Dit zou dus letterlijk kunnen duiden op een situatie waaruit men ontsnapt – een gevoel van bevrijding evaart- een halleluja moment. Een probleem wordt overwonnen. Er komt een oplossing – terwijl men dacht dat er geen oplossing was.  Het resultaat van een onderzoek pakt beter uit dan men had verwacht. De ernst van Mercurius in Steenbok blijft maar dan wel zonder de zwarte kracht van Saturnus die de vleugels van Mercurius afknipt en de dreiging van Pluto. Ik ben zelf jarig op de 16e en ben heel erg blij met deze ontwikkeling!!

Ik denk dat de strengheid van Saturnus vierkant Pluto een van de redenen is voor de ijskoud weer van de afgelopen weken. De gladheid op wegen en hinder in het verkeer – daar heb je Mercurius natuurlijk. Ik denk zelf dat we voorlopig het ergste achter de rug hebben. Ik denk dat als Mercurius direkt gaat lopen – de situation – on the ground – langzamerhand beter zal worden. Niet vergeten dat na een retrograde periode een planeet weer op gang moet komen.

In een week waarin Venus in aspect staat met Uranus – komen er ongetwijfeld leuke nieuws items op de proppen die we vanzelfsprekend op de blog gaan volgen. Denk relaties, kunst, vernieuwing, originaliteit, verlovingen…. Alhoewel Uranus is  alles behalve voorspelbaar… tot blogs….en een fijne week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Week horoscoop: Keek op de Week…Mercurius

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *