Miep Gies Overleden

FILE - In this 1998 photo Miep Gies displays a copy of her book ...

Vanochtend was het bericht in het nieuws, Miep Gies is overleden. Ze werd 100 jaar. De horoscoop van Miep Gies, 15 februari 1909, Vienna, Oostenrijk (tijd bij mij niet bekend).

miepgies

Met de Zon in Waterman en de Maan in Boogschutter – zal vrijheid heel belangrijk voor Miep Gies geweest zijn. Bewegings en emotioneele vrijheid (Boogschutter) geestelijke vrijheid (Waterman). Dat Miep Gies in gevaarlijke tijden geleefd heeft – zien we vooral terug in de oppositie van Pluto met Mars. Het feit dat Pluto in driehoek staat met de Zon laat zien dat deze vrouw zich niet liet intimideren door wie dan ook. Pluto is ontdekt in de jaren 30 van de vorige eeuw – en wordt in verband gebracht met het nazisme. Interessant dat Pluto in deze horoscoop conjunct staat met de Noordknoop van de Maan. Het is Miep Gies die ervoor zorgde dat een stem tegen machtsmisbruik voor alle tijd bewaard is gebleven, in de vorm van het dagboek van Anne Frank. Het is een prachtig horoscoop – met veel nadruk op Boogschutter en Waterman. Gek is de ongeaspecteerd Jupiter in Maagd. Jupiter is hier in vernietiging. Jupiter is een symbool van hoop – en heerser van de planeten in Boogschutter – waaronder de Maan. De Maan heeft met kinderen en de zorg voor anderen te maken. Miep’s inspanningen tijdens de oorlog waren in feite niet beloond. De familieen die zij hielp – waren toch door de nazi’s gevonden. Het werd tot aan het einde toe een grote tragedie. Anne Frank stierf weken voor de bevrijding van Bergen Belsen. Alleen Otto Frank overleefde. Maar Maagd is beheerd door Mercurius. Het schrijven. Het boek hebben we aan Miep Gies te danken. Miep heeft het gevonden en zich erover ontfermd. Dankzij haar is Anne Frank’s stem bewaard gebleven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, horoscopen beroemdheden en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Miep Gies Overleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *