Davids Report inzake Irak

balke

In keek van de week had ik het over Mercurius, Pluto en Saturnus. Ik vond het merkwaardig hoe dichtbij Pluto en Saturnus – Mercurius zou komen – zonder ze echt te raken. Nu komt het report van de commissie Davids inzake de  Irak. De timing is ongeloofelijk. Kijkend naar de planeten – heb ik het gevoel dat Balkenende met een sisser af zal komen.Het rapport snijdt net niet diep genoeg- Saturnus en Pluto worden ontzien.

Het huidige verhaal begint natuurlijk met de aanval op de Twin Towers – welk gebeurde onder een transit van Saturnus oppositie Pluto. Pluto in Boogschutter toenertijd – ging voor het eerst over de ascendant van de horoscoop van de VS, terwijl Saturnus op de descendant pronkte – in Tweeling notabene. Het zevende huis is het huis van openlijke vijanden. Twee toren stortte in elkaar. Nu staan dezelfde twee planeten in vierkant met elkaar.

De vierkant is het uitgesproken moment voor kritische vragen m.b.t. de handelingen die gericht zijn onder de oppositie. (Onder het hele cyclus trouwens) Niet alleen in Nederland is men bezig om achter de waarheid van de Irak oorlog te komen. Deze week – in de UK – is Alistair Campbell door de Iraq Enquiry gehoord. Volgens Campbell gaf Tony Blair in 2002 al zijn woord aan President Bush dat de UK achter een eventueele inval in Iraq zou staan. In 2002!! Een politieke beslissing die achter gesloten deuren genomen is –  heeft – hoe je het ook wendt of keert – de positie van de UK bepaald. Maar ook hier – zal men met een sisser af komen.

Vrijdag is er een eclips. Eclipsen zijn krachtig en vanouds duiden solaar eclipsen op de val van – of overlijden van -belangrijke personen, leiders, enz. enz. Het is geen toeval dat Mies gisteren stierf.  De kritiek op Premier Balkenende is terecht. Ik vind hem een zwakke leider in tijden van crisis is hij nergens te zien. Maar eclipsen zeggen ook meer. Tijdens een zonsverduistering ontneemt de Maan het licht van de Zon maar de Maan is combust. Het volk krijgt meer inzicht in de polititek  rondom de inval in Irak – maar ik heb zelf het idee dat er veel aan ons zicht onttrokken is. De val van Balkenende zelf lijkt mij – op dit moment in ieder geval -onwaarschijnlijk.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, mundane astrologie, saturn square pluto en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Davids Report inzake Irak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *