Nog meer Simon Vinkenoog…

Simon Vinkenoog    * 18/7-1928  (09.10 uur A’dam)  Dichter en meer! door Ton Brakenhoff 

‘Een Venus Saturnus oppositie maakt de dichter’ schreef ik bij Deelder en hier is er weer een maar dan zonder Venus Saturnus oppositie. Wel is er iets van de Saturnuspijn in het vierkant naar zijn ascendant. Bij Simon is veel meer gaande. Ten eerste is er de mooie driehoek tussen de Maan, Saturnus en Uranus waardoor hij oud en nieuw gevoelsmatig kan verbinden. Ten tweede zit zijn gevoelige Kreeften Zon ingeklemd tussen Venus en Pluto waardoor er ook een diepe gevoelsinleving ontstaat met misschien wel dezelfde kracht als Venus oppositie Saturnus. Grondelozer, als dat een woord is?! Dan zijn er twee grote invloeden geweest die zijn ster hebben doen rijzen. Het complex in 11 zorgt voor voldoende steun van ‘vrienden’ en die zie je dan ook in ruime mate en van goede kwaliteit. (zoals Hans Andreus, Armando, Hugo Claus, Jan Hanlo, W.F. Hermans en Lucebert.) zie Wiki. En Simon was een nieuwsman, een journalist met grote gedrevenheid. Zie hiervoor zijn Jupiter Mars conjunctie. Dit aspect zullen we een keer apart bekijken als het over journalistiek gaat. Hij overleed op 12 juli jl.

Voor de horoscoop van Simon zelf… zie dit eerder bericht over de grote man!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Nog meer Simon Vinkenoog…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *