Keek op de Week: Jupiter in Vissen

pisces

Zoals voorspeld in keek op de week vorige week – heeft het einde van de Mercurius retrograde periode geleid tot een verbetering van het weer. Heerlijk om eindelijk op een fatsoenlijke manier over de straat te kunnen lopen!! Deze week ziet de overgang van Jupiter naar het teken Vissen en de Zon naar het lucht teken Waterman. Evenals Steenbok – is Waterman een winterteken en beheerd door Saturnus, nu retrograde in Weegschaal. Veel lucht – het ideeen rijk – debatteren, communiceren, en met de Zon driehoek SAturnus – een week voor het smeden van nieuwe plannen. Deze plannen zullen misschien niet onmiddelijk uitgevoerd kunnen worden – Saturnus is immers retrograde – maar langzaam maar zeker, hebben plannen die nu gesmeden worden – een kans om later in het jaar hun vruchten af te werpen. In feite is dit een week vol nieuwe beginnen. In Vissen staat Jupiter in zijn eigen teken. Moderne astrologen geven heerschappij van Vissen over aan Neptunus – maar voor mijn gevoel – mogen we niet zomaar de oude heerser afschaffen. Vissen heeft ook met spiritualiteit te maken en met het onzichtbare geesteswereld, met inspiratie die als een geschenk wordt geven. In tegenstelling tot Saturnus, kan Jupiter een gulle gever zijn. Vissen heeft zowel met het einde der dingen als met het begin van het nieuwe. Een zaad is bezig met groeien lang voordat hij boven de aarde zijn kop op steekt. Jupiter heeft met hoop, met visie, met “het goede” in de algemeen zin van het woord te maken en Vissen is een vruchtbare, vrouwelijke teken. Het goede brengt voort het goede. Alles bij elkaar opgeteld – een bijzondere week. Interessant dat ik op mijn verjaardag dit jaar twee boeken gekregen heb, die over filosofie en religieuze zaken gaan.

Zorg dat je deze week inspiratie opdoet – en de stilte durft op te zoeken! Jupiter in Vissen is meditatief van aarde. Soms moet je dingen op je in laten werken wil je tot wijsheid komen…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Jupiter in Vissen, Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Keek op de Week: Jupiter in Vissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *