Belangstelling voor astrologie…

doorway

Als je naar astrologie congressen gaat – dan hoor je mensen klagen over het aantal bezoekers. “Vroeger” zou er veel meer belangstelling voor ons vak zijn.  Er is ook sprake – zeggen sommigen – van vergrijzing. Maar is er daadwerkelijk minder belangstelling  – of juist MEER belangstelling voor astrologie? De afgelopen jaren heeft astrologie enorm vooruitgang geboekt – zeker wat de academia betreft. Antropologen en archaeologen bijvoorbeeld- beginnen te ontdekken dat een cultuur begrijpen – zonder je te verdiepen in hun kosmologie, onmogelijk is. De belangstelling vanuit de academische wereld voor onze vak – kan het alleen maar verrijken en ons eigen kennis van ons vak vergroten.  Ik voorzie een toenemende mengeling van “insiders” (dwz astrologen die het vak van binnen kennen) met outsiders (mensen die niet in astrologie “geloven” maar die er wel in geinteresseerd zijn).  Astrologen kunnen verbanden leggen tussen de astrologische symbolen die de gewone wetenschapper niet zo snel zou zien. Dit artikel in het engels…. is geschreven door een niet astroloog… en stelt de vraag “Who were the magi?”…

Dit artikel is geplaatst onder een nieuwe categorie: Forum… De vraag vandaag: Is er minder of meer belangstelling voor astrologie? Laat het weten….mvgE

P.S. Als je zelf iets in de forum wil plaatsen – een vraag, stelling, idee, of wat dan ook….geef het door…Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Forum en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *