Keek op de Week…Venus? Mars? Huwelijkscrisis?

broken

Met Venus in oppositie met retrograde Mars deze week – verwacht ik meer verhalen dan gebruikelijk over man/vrouw en relaties in het algemeen. Rapporten bijvoorbeeld over scheidingen of over de verschillen tussen man/vrouw op allerlei soorten gebieden. Berichten in de krant over de perikelen van het huwelijksleven. Met Mars retrograde – zouden oude koeien uit de sloot gehaald kunnen worden. Dat wat men vergeten was, of nooit verteld heeft, komt boven water. Pluto is immers nog altijd in vierkant met Saturnus in Weegschaal (en Saturnus is beheerd door Venus!!). De vonken zullen in menige huis in het rond vliegen – vermoed ik. De volle maan op zaterdag – zal ongetwijfeld ook het een en ander op de relatie vlak zichtbaar maken. Zon oppositie maan  (in Leeuw conjunct met Mars), en dan ook nog venus oppositie mars, en dat allemaal in een week. Zullen we het woord huwelijkscrisis in de mond nemen?

Maar…. wat doet dit voor het sfeer in het algemeen? Dit soort planetaire cocktails eisen diplomatie, zelfbeheersing, en geduld. Er is spanning op het relationele vlak en dit heeft niet alleen invloed op 1 op 1 liefdesrelaties.  “Ik heb gelijk” verstomt het gesprek. Oppositie houdt in – openstaan voor de argumenten van de ander. Smijten met  je mooie kopjes (alhoewel een perfekte uiting van Venus vierkant Mars) zal uiteindelijk niet de gewenste effect hebben. Je mag ze zelf tenslotten opruimen :-).

Het positieve van deze aspecten ligt in het gesprek tussen gelijkwaardigen. Als je je zelf kunt ontstijgen – en op kunt gaan in een discussie over datgene wat plaatsgevonden heeft – kan deze week veel positiefs opleveren. Venus is verhoogd in Vissen en daar staat momenteel Jupiter in sextiel met Pluto. Eerlijkheid en inzicht brengen meestal iets goeds voorts.

Los hiervan… Is Venus heerser van kunst en cultuur, en is een belangrijk planeet in financieele astrologe. Een crisis of de financieele markten, een gewaagde kunst roof…Dit wordt een week om het nieuws te volgen… En als je iets leuks tegenkomt, geef het aan ons door!!

De Zon heeft met autoriteiten te maken en ook de Zon staat in oppositie met Mars. Aktie moet nu goed overwogen worden en goed beargumenteerd kunnen worden. Zon/Mars onder spanning leidt dikwijls tot impulsieve aktie. Ineens schiet Haiti door mijn hoofd. Een uiting van geweld zou- onder de juiste omstandigheden – ook tot de mogelijkheden horen.

Fijne week…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Keek op de Week…Venus? Mars? Huwelijkscrisis?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *