Keek op de Week…Venus? Mars? Huwelijkscrisis?

broken

Met Venus in oppositie met retrograde Mars deze week – verwacht ik meer verhalen dan gebruikelijk over man/vrouw en relaties in het algemeen. Rapporten bijvoorbeeld over scheidingen of over de verschillen tussen man/vrouw op allerlei soorten gebieden. Berichten in de krant over de perikelen van het huwelijksleven. Met Mars retrograde – zouden oude koeien uit de sloot gehaald kunnen worden. Dat wat men vergeten was, of nooit verteld heeft, komt boven water. Pluto is immers nog altijd in vierkant met Saturnus in Weegschaal (en Saturnus is beheerd door Venus!!). De vonken zullen in menige huis in het rond vliegen – vermoed ik. De volle maan op zaterdag – zal ongetwijfeld ook het een en ander op de relatie vlak zichtbaar maken. Zon oppositie maan  (in Leeuw conjunct met Mars), en dan ook nog venus oppositie mars, en dat allemaal in een week. Zullen we het woord huwelijkscrisis in de mond nemen?

Maar…. wat doet dit voor het sfeer in het algemeen? Dit soort planetaire cocktails eisen diplomatie, zelfbeheersing, en geduld. Er is spanning op het relationele vlak en dit heeft niet alleen invloed op 1 op 1 liefdesrelaties.  “Ik heb gelijk” verstomt het gesprek. Oppositie houdt in – openstaan voor de argumenten van de ander. Smijten met  je mooie kopjes (alhoewel een perfekte uiting van Venus vierkant Mars) zal uiteindelijk niet de gewenste effect hebben. Je mag ze zelf tenslotten opruimen :-).

Het positieve van deze aspecten ligt in het gesprek tussen gelijkwaardigen. Als je je zelf kunt ontstijgen – en op kunt gaan in een discussie over datgene wat plaatsgevonden heeft – kan deze week veel positiefs opleveren. Venus is verhoogd in Vissen en daar staat momenteel Jupiter in sextiel met Pluto. Eerlijkheid en inzicht brengen meestal iets goeds voorts.

Los hiervan… Is Venus heerser van kunst en cultuur, en is een belangrijk planeet in financieele astrologe. Een crisis of de financieele markten, een gewaagde kunst roof…Dit wordt een week om het nieuws te volgen… En als je iets leuks tegenkomt, geef het aan ons door!!

De Zon heeft met autoriteiten te maken en ook de Zon staat in oppositie met Mars. Aktie moet nu goed overwogen worden en goed beargumenteerd kunnen worden. Zon/Mars onder spanning leidt dikwijls tot impulsieve aktie. Ineens schiet Haiti door mijn hoofd. Een uiting van geweld zou- onder de juiste omstandigheden – ook tot de mogelijkheden horen.

Fijne week…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Keek op de Week…Venus? Mars? Huwelijkscrisis?

 1. Ga-lama zegt:

  Vandaag in de krant; Vrouw botst op Picasso! Ze struikelde en viel tegen het schilderij aan! resultaat scheur van 15cm! Duur grapje! Leuker kun je dit aspect niet maken, alhoewel kunstliefhebbers daar heel anders over denken!

 2. Ga-lama zegt:

  Op de radio, klap voor Marianne Timmer op 1 sec. Vancover over en uit!

  Voetbalclub Haarlem failliet 2 miljoen schuldenlast. Historie club 120 jaar oud. Stichting Hart voor Haarlem gebroken nu redding onmogelijk is.

  Brad Pitt en Jolie uiteen. Prins Harry en Chelsy Davy gaan samenwonen. Cabaretier Jaap Jan v/d Wal en actrice Eva Duyvenstein verloofd!

  Vrouwelijke robot Roxxxy 5000 euro die
  programmeerbaar is voor de sexbeluste man. Nooit meer afgewezen worden altijd inzetbaar! Na de auto weer iets bestuurbaars for men!

 3. Ga-lama zegt:

  CVZ wil De Pil snijden uit zorgpakket. Besparing 60 miljoen p/jaar. Uitzondering jeugd ivm abortussen en tienerzwangerschappen!

  Vonds groot Maya”hoofd”! Guatemala beeld 3 bij 3,5 meter stamt uit 300/600 herziening geschiedenis plek ouder dan gedacht.

  Venus Williams tennist in “blote billen”. Vleeskleurig slipje onzichtbaar bij veelvuldig opspringend jurkje! Tennisfans met open monden.

  Nieuwe details Tiger-Woods drama!

 4. Ga-lama zegt:

  Ik bedenk, als we het “platte” van Venus/mars nu eens overstijgen door de oude wijsheer Gilbran tot leven te roepen met zijn woorden; Hoe kan mijn hart ontzegeld (geopend) worden zonder gebroken te zijn?! Hoor de naoorlogse zonnebloemgeneratie al roepen KLITTENBAND! Het weten als klatergoud! Venus en Mars de oosterse Yin en Yang kijken naar wat ons bindt ipv breekt, kijken naar wat ons sterker maakt ipv zwakker! Beide krachten zuiver magistraal! De afwijzing ervan ligt in onszelf. Amen!

 5. Ga-lama zegt:

  Het ligt gewoon voor het oprapen! Het is zoals de geur van een bloem (buitenshuis) het is er voor iedereen maar weinigen die willen buigen en ruiken! Maar Liz je opmerkingen bezorgen me in deze Mars/Venus week hoe kan het ook anders; Rode oortjes! Het Ego heeft zijn bevrediging weer gehad!

 6. ton zegt:

  Goh, ik zou wel eens in het hoofd van Galama willen rondstruinen, er moet nog een hoop ‘ongebruikt’ liggen te verstoffen. Was het niet Merc. conj Uranus? Uitvinders!!

 7. Ga-lama zegt:

  Ton, heb uranus driehoek mercurius en deze nodig gehad ip mijn pelgrimstocht van de afgelopen 18 jaar naar de zin des levens! Als je op verkenningstocht zou willen raad ik je aan een survivalskit mee te brengen, je mocht eens verloren raken! Dat “verstoffen” voel je goed aan.

 8. T_ zegt:

  M’n zusje heeft het uitgemaakt met haar vriend deze week. M’n vrouw (weegschaal) heeft ruzie gehad met haar kleinere zusje (ram) en zelf heb ik te horen gekregen dat m’n vruchtbaarheid niet helemaal goed is. Allemaal venus oppositie mars?

  • Hallo Sam, Daar lijkt het wel op!! De spanning zat goed in lucht zal ik maar zeggen!! En de volle maan natuurlijk van afgelopen weekend – daar heb je ook de symbolische mannelijke en vrouwelijke energie tegenover elkaar staan. MvgE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *