Bimbo’s en Burkha’s – Uranus vierkant Pluto

bim

Interessante programma die Bimbo’s en Burkha’s. Ik heb de vorige aflevering(en) gemist dus wilde gisteren echt kijken. Mijn zoon van 12 moest meekijken. Ik vroeg hem vanochtend over het ontbijt – “wat vond je van het programma?” Zijn antwoord:” het programma was niet slecht gemaakt maar racistisch”. Zijn waarheid.

Astrologen hebben het nu wel vaker over Saturnus vierkant Pluto maar praten nu nauwelijks over de veel belangrijker Uranus vierkant Pluto. De Uranus/Pluto cyclus is een van 127 jaar en heeft – om Richard Tarnas te citeren met “the Plutonic-Dionysian archetype, associated with the planet Pluto, intensifying and empowering on a massive scale the Prometheus archetype of rebellion and freedom, creativity, innovation and sudden radical change”*. Het is duidelijk dat de sfeer in Europa weer aan het veranderen is. Met betrekking tot integratie voelt de sfeer wat grimmiger allemaal. Interessant dus om op te merken dat de laatste keer dat Uranus in vierkant met Pluto stond was in de jaren dertig, van 1932 tot 1934 was de aspect exact. Dit ging gepaard met de opkomst van Nationale Socialisme. Daar heb je dat radicale ideologie zo kenmerkend voor Uranus terwijl Pluto’s impact heeft met het loslaten van krachten te maken die niet echt te beheren zijn. Want…hoe krijg je alweer die geest terug in de fles? Inderdaad. Dat wordt moeilijk. Na de zoveelste hype – rondom de Mexicaanse griep – wordt het weleens tijd dat we nou “echt” om ons heen gaan kijken. Gaat het nou echt zo slecht met onze buurt, of valt het allemaal wel heus mee ?

* citaat van: Cosmos and Psyche, Richard Tarnas, bladzijde 166

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Bimbo’s en Burkha’s – Uranus vierkant Pluto

 1. claudia zegt:

  Ik denk dat de sfeer in Europa nogal verschillend is.
  Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italie staan er weer anders voor dan Engeland, Polen, Zweden ect.

  Wij wonen aan de Duits Nederlandse grens en we zien uit eigen ervaring best nogal wat verschillen.
  Één ervan is, als ik in onze stad in NL ga winkelen zie ik op bijna elke hoek van de straat wel een type staan inclusief wit baseballpetje, sigaret op de lip en tijdens het smsen door, alles observeren wat er maar te zien of eventueel te halen valt op straat.
  Dát maakt de sfeer nou pas echt grimmig.
  Ga ik nou 5 km verderop, in Duitsland winkelen dan zie dat soort types niet overal hangen.
  De sfeer is dan ook erg aangenaam en onze voorkeur van winkelen is dan snel gemaakt.
  Het verschil is denk ik ook wel dat men in Nederland dat soort types in de watten legt en zij zo ongestoord door kunnen gaan waardoor de sfeer alleen maar zal toenemen.
  Met Uranus en Pluto voelen wij ons dan snel in vrijheid aangetast.
  En zo kan ik tal van voorbeelden noemen die er niet echt beter op worden.

  Gr Claudia

 2. Ga-lama zegt:

  Eerste ingeving, Uranus in ram technische revolutie, Pluto in Steenbok zet enorme druk achter vernieuwingen!
  Steenkool en olie wordt zuivere energie, wind en zonnecellen! De systemen van maatschappijen veranderen.
  Omwerpen van bestuurlijke macht, deze krachten zijn bovenmenselijk en vierkant staat voor heftige strijd. Samenlevingen ieder op andere vlak zullen moeten breken met structuren, ideologieen, ingeprinten meningen. Als vrijheid en dogma strijd een strijd op leven en dood. Vliegtuigrampen, aard en zee-bevingen! Nee krijg spontaan een rillige gevoel dat worden voorlopig geen gouden tijden!

 3. Ga-lama zegt:

  Moets plots aan Gerrit-Jan Heijn denken die had Uranus in Ram vierkant Jupiter/Pluto in Kreeft, pionier, grootindustrieel in voedingswaren met Saturnus/maan in Steenbok oppositie Pluto/Jupiter.(14-2-1931). Op het uur dat hij vermoord werd(21.30 Urecht, 9-9-87) Stond Maan transitair bijna exact Uranus! Einde Ziele-verhaal! Doodgeschoten en de rug. Was onbgekend drama dat NL maanden in haar greep hield. Weduwe heeft paar jaar geleden er een boek over geschreven.
  Persoonlijk voorbeeld Pluto vierkant Uranus/mercurius Na geboorte dochter radicale omwenteling gedachtenpatronen, kind kwam ook veel te snel, moest daardoor alleen in ziekenhuis angsten doorstaan, ega in opwinding vergeten te bellen kwam op 5 min net op tijd. 1980 met zon erbij weet ik de gedachte, er zijn er voor minder in het gekkenhuis beland! Maar ik heb ook een gewapende overval in 1995 moeten doorleven, geweer op mijn slapen en tussen mijn pgen, daarbij vergeleken waren dat hooggespannen jaren! Het kan altijd erger. Heb ook gezien dat niet iedereen op zelfde level ervaringen meemaakt. Bij
  sommige werken de buitenplaneten zo goed als niet! De appelboom zal nog geen vrucht moeten dragen, zi is het dat ik dat zie!

 4. Jas zegt:

  Misschien is het makkelijker om over Saturnus Pluto te praten, daar Saturnus een oude planeet is, die makkelijker door de mensen te vatten is…

  Uranus, Neptunus & Pluto zijn nog altijd buitenplaneten (we werken pas sinds 1782 met uranus)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *