Bimbo’s en Burkha’s – Uranus vierkant Pluto

bim

Interessante programma die Bimbo’s en Burkha’s. Ik heb de vorige aflevering(en) gemist dus wilde gisteren echt kijken. Mijn zoon van 12 moest meekijken. Ik vroeg hem vanochtend over het ontbijt – “wat vond je van het programma?” Zijn antwoord:” het programma was niet slecht gemaakt maar racistisch”. Zijn waarheid.

Astrologen hebben het nu wel vaker over Saturnus vierkant Pluto maar praten nu nauwelijks over de veel belangrijker Uranus vierkant Pluto. De Uranus/Pluto cyclus is een van 127 jaar en heeft – om Richard Tarnas te citeren met “the Plutonic-Dionysian archetype, associated with the planet Pluto, intensifying and empowering on a massive scale the Prometheus archetype of rebellion and freedom, creativity, innovation and sudden radical change”*. Het is duidelijk dat de sfeer in Europa weer aan het veranderen is. Met betrekking tot integratie voelt de sfeer wat grimmiger allemaal. Interessant dus om op te merken dat de laatste keer dat Uranus in vierkant met Pluto stond was in de jaren dertig, van 1932 tot 1934 was de aspect exact. Dit ging gepaard met de opkomst van Nationale Socialisme. Daar heb je dat radicale ideologie zo kenmerkend voor Uranus terwijl Pluto’s impact heeft met het loslaten van krachten te maken die niet echt te beheren zijn. Want…hoe krijg je alweer die geest terug in de fles? Inderdaad. Dat wordt moeilijk. Na de zoveelste hype – rondom de Mexicaanse griep – wordt het weleens tijd dat we nou “echt” om ons heen gaan kijken. Gaat het nou echt zo slecht met onze buurt, of valt het allemaal wel heus mee ?

* citaat van: Cosmos and Psyche, Richard Tarnas, bladzijde 166

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Bimbo’s en Burkha’s – Uranus vierkant Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *