Week Horoscoop: Keek op de Week…

castle

In de loop van deze week maakt Venus in Waterman haar conjunctie met Neptunus. Prachtig energie vind ik altijd – Venus en Neptunus. Heeft iets sympathieks, romantisch, kunst beminnend, maar dan wel met de moderne smaak van de Waterman. Film, video games, virtueele werelden, design – alles heeft de allure van fantasie wat Neptunus eigen is, gecombineerd met de schoonheid van Venus. Neptunus heeft – denk ik – toch wel iets met consumerisme. Het zit hem in het subtiele idee dat een bepaald bezit je toegang zal geven tot een bepaalde elite, cultuur of groep. Als ik mijn borsten vergroot – word ik ……. enz. enz. Natuurlijk wordt je altijd teleurgesteld. Het zijn tenslotte van die luchtkastelen – zeker met Neptunus  nu in een luchtteken.  Dus… mocht je leuk voorbeeld van plastic chirurgie, kunst in het nieuws, of wat dan ook tegen komen met deze thema’s….. Geef door!

Ik heb me een paar weken geleden vergist… Kan gebeuren. Toen dacht ik dat met Mercurius direkt een verbetering in het weer op zou treden – en dat gebeurde  ook – voor een dag of twee!! Het afgelopen weekend- viel er weer bakken sneeuw (in A’dam) en de gladheid vooral in de ochtend was baaaaaaaalen! Kleine troost – zelfs de weermannen hebben het weleens fout! Maar goed… Mercurius blijft natuurlijk in de Steenbok onder de heerschappij van Saturnus dat momenteel in vierkant staat met Pluto. Bij elkaar opgeteld ….. strengheid! En deze winter is streng. Interessant dat dit ijskoud winter samenvalt met de discussie over wat vroeger “global warming” heette maar wat nu omgedoopt is in “climate change”.  Frappant dat het nieuws over het gesjoemel met cijfers samenvalt met een winter dat uitzichzelf al het idee van “het wordt warmer” ondermijnt.

Deze week op dinsdag staat de Maan in Weegschaal conjunct met Saturnus en vierkant met Pluto. Reken erop dat de verhalen over wat er met de kinderen in Haiti gebeurt – steeds meer onder de aandacht zal komen. Gisteren was er al een eerste bericht op de BBC. Kinder smokkel… Bah! Dat rijke Amerikaanse organisaties hieraan beschuldigd worden is heftig. De maan heeft o.a. met kids te maken en Saturnus/Pluto is de brutale macht.. de ijzeren vuist. De wil om datgene die je wilt hebben ook daadwerkelijk te pakken. En dan met de maan erbij…  mmmmmm

Fijne week……

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Pluto in Capricorn en getagd, , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Week Horoscoop: Keek op de Week…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *