Multatuli dag ? De wonderen van de synchroniciteit

Gisteren ontving ik een email van Machteld Mulder. Machteld schreef:

Vandaag, 150 jaar geleden, op 2 februari, verscheen Max Havelaar van Multatuli. Daar is net een tentoonstelling over geopend. Intrigerende horoscoop van deze schrijver. Misschien vind je het leuk er naar te kijken en jouw interpretatie er op los te laten? Hij is geboren op 2 maart 1820. Tijd bij mij onbekend Ik voeg zijn horoscooptekening toe.
Ik vroeg Machteld of ze zelf iets over deze horoscoop wilde schrijven, en vervolgens stuurde ik Machteld’s email door naar onze eigen Ton Brakenhof. Wat bleek? Ton was op dat moment ook met Multatuli! bezig!! Synchroniciteit bestaat niet. Dit is Machteld’s kijk op Multatuli’s horoscoop….(2 maart 1820 – tijd onbekend)
multatuli

Multatuli beschreef in zijn Max Havelaar 150 jaar geleden het enorme onrecht in toenmalige Nederlandse kolonie Indonesïe. Het boek deed heel veel stof opwaaien. Zijn horoscoop zegt wel iets over het soort boek.

De conjunctie van zon, mercurius duidt op een goed verstand. Jupiter daar weer conjunct op als verkondiger van idealen, die mercurius – in eigen teken – met de pen uitwerkt. Daar staat mars driehoek op, vandaar een pamfletachtige tekst, met schèrpe pen beschreven. De zon in het midden zou kunnen duiden dat de ‘Max Havelaar’recht uit zijn hart kwam. Mars is dan nog eens de apex van het hoofd T-kruis, ook nog eens een energie die eruit moet. En mars driehoek pluto geeft de macht en de kracht om problemen bloot te leggen en aan de kaak te stellen. Op één of andere manier heeft Multatuli ook iets Uraniaans, maar hoe dat te verklaren valt weet ik niet.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Gast Schrijvers en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Multatuli dag ? De wonderen van de synchroniciteit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *