Week horoscoop: Keek op de Week..Valentijnsdag en nog meer..

heart

Week horoscoop: Op woensdag maakt Mercurius de overstap van Steenbok naar Waterman. En om eerlijk te zijn – ben ik daar blij mee. Waarom? Waterman is een lucht teken, en goed in staat om abstract en analytisch te kunnen denken. Lucht is overal en wordt door ons allen gedeeld. Waterman schept ruimte – en is beter in staat om verschillende aspecten van een probleem te bekijken dan de “opinionated” Steenbok. Als hoofdteken, heeft Mercurius in Steenbok  wel ernst en het is zeker grondig, maar het mist de speelsheid van lucht. Ideeen zijn niet “dingen” die je vast kan houden. Steenbok/aarde wil een idee concreet maken, wil het bij wijze van spreken, in de handen kunnen houden en daar zekerheid uit kunnen halen. Steenbok wil als expert spreken. Lucht is meer open voor debat en heeft kijk op het hele veld, terwijl Steenbok sterk op het doel gericht is. Steenbok wil wel eens vergeten waar het in feite in de ideeen wereld omgaat: het spel zelf.

Week horoscoop: Valentijnsdag: Op donderdag maakt Venus de overstap naar het romantische Vissen. Venus is verhoogd in Vissen en ontmoet daar ook Jupiter in zijn eigen teken. Oh jee….. wat zie ik? Zondag is Valentijnsdag. Munt uit de liefde slaan? Ik zie de bossen bloemen door de ruimte vligen, en hoor de kassa’s rinkelen. Nog meer aandacht dus voor deze “dag v.d. liefde”? Reken erop. Deze conjunctie heeft iets erg gezellig, iets uitbundigs, het versterkt het vertrouwen. Los hiervan kunnen we berichten verwachten die te maken hebben met verlovingen, kunst tentoonstellingen en vooral als deze over grenzen gaan (Jupiter). Venus wordt ook in verband met het moslim geloof gebracht en Jupiter heeft met geloof in het algemeen te maken.

Onder de yod van Pluto/Jupiter en Mars – begint het Britse leger met een grote aktie tegen de Taliban in Afghanistan. Pluto heeft met de nucleaire capaciteit te maken. Iran blijft in het nieuws!

Week horoscoop: Last but not least – op Valentijnsdag zelf – is er een nieuwe maan. De planeten die als symbool staan voor man en vrouw komen dan bij elkaar maar dan wel in conjunctie met Neptunus. Dit is een interessante gegeven vind ik.  Deze nieuwe maan valt in de 26e graad van Waterman. Kijk in welk huis dit conjunctie valt want het signalleert het begin van een jaar clyclus met betrekking tot de zaken die onder dat huis vallen. Het is dus zaak om nuchter te zijn en met beide benen op de grond staan – Neptunus heeft de neiging de dingen mooier te maken dan ze in feite zijn.

Fijne week..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: Keek op de Week..Valentijnsdag en nog meer..

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Nog een keer Elizabeth, ik ben blij met je astrologie-site – blogo1 knap dat je dat opgezet hebt en het zo bijhoudt! Complimenten!!

  Sonja

 2. Lenie zegt:

  Ha Liz
  Nog even zeggen dat het zaterdag prettig was om je weer eens te horen en te zien. Fijne lezing.
  Het Jod staat er nog wel even, wat toch een hoop onrust op zal leveren en welke verandering(en) zal dit teweeg brengen? Saturnus maakt er “gezellig” een tetradisch Jod van. Wat een warboel.
  Bij mij valt het allemaal weer in huis 6, ook de conj. tussen Neptunus en de Nieuwe Maan en natuurlijk Cheiron niet te vergeten. Dienstbaar zijn, maar er gebeurt zo veel op dit moment in mijn leven, dat ik die rust bijna niet meer op kan brengen.
  Hoera voor het inzicht in de astrologie, dat zorgt er wel voor dat ik het toch kan en door mag stomen naar huis 7
  Ik verheug me op Valentijn, zou er dan toch 1 keer in mijn leven een verassing plaats vinden?????
  Fijne week Liz, Lenie

 3. Het was gezellig Lenie om jouw ook weer te ontmoeten. Je bent altijd heerlijk betrokken. Je was wel gauw weg na afloop. Tenminste, George, Menno, Myrthe Sardjoe en een paar anderen, hebben zitten borrelen!! Dat was ook gezellig. Maar goed – het is anders als je zelf spreekt. Dan wil je even een glasje wijn drinken op de goede afloop 🙂 …. Tot gauw wederziens op Soesterberg misschien…??? Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *