Horoscoop Pim van Lommel: Cardioloog en auteur van “Eindeloos Bewustzijn”

 

Pim van Lommel * 15/3-1943 (tijd onbekend) Cardioloog en auteur van “Eindeloos bewustzijn”. (over Bijna Dood Ervaring). Door Ton Brakenhoff.

 Toch alweer een klein halfjaartje geleden dat ik het las en gisteren werd ik er opnieuw mee geconfronteerd doordat iemand me wees op het boek van Arie Bos, huisarts, genaamd: ‘Hoe de stof de geest kreeg’. Wat is er gaande, vroeg de astroloog in mij, dat vanuit de medische hoek dergelijke onderwerpen worden aangedragen? Laten we allereerst even vaststellen dat Pluto in Steenbok (wetenschap) nu aan het werk is. Wetenschap beroept zich op een stapeling van ‘bewijsbare’ feiten (die de mensheid beslist geen windeieren heeft gelegd en waarmee we zeker moeten doorgaan) en Pluto stelt nu de vragen: ‘waar staat de stapel op en als we er bovenop gaan staan, wat zien we dan?’ Laat dit even rusten. Een medicus beoefent de geneeskunde en misschien zit daar de link. Wikipedia zegt: De esculaap of aesculaap is een oud Grieks symbool geassocieerd met astrologie, de Griekse halfgod Asclepius en met medicijnen en genezing. Kortom, er is hier een opening naar vrijer denken. De horoscoop van Pim van Lommel laat rechtsgevoel zien in de Maan Jupiter conjunctie en een schitterende driehoek waarin meespelen de Mars van de chirurg en de Neptunus van de medicamenten. Het derde hoekpunt wordt gevormd door een Saturnus Uranus conjunctie en in dit aspect botst de wetenschapper met de vrijdenker. Van Lommel grijpt zijn krachtige Mercurius aan om zijn verhaal te vertellen en de oppositie van Mars met Pluto verleent hem de moed om de niet geringe strijd aan te gaan.

De horoscoop van Pim van Lommel

pim

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Horoscoop Pim van Lommel: Cardioloog en auteur van “Eindeloos Bewustzijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *