Gemeenteraadsverkiezingen: Horoscoop CDA

Op 3 maart worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Reden genoeg om de komende weken aandacht te besteden aan de  horoscopen van de grote partijen – de CDA, PVDA, D66, Groenlinks (en natuurlijk ook die van de PVV). Daarna ga ik de horoscoop van de partij van astrologe Lea Manders opnieuw onder de loep nemen. Lea Manders is de oprichtster van de tweede vakvereniging voor astrologen, de ASAS. Lea verliet  de ASAS om de Partij voor Mens en Spirit op te richten. Er komt zelfs een interview op astrologie.blogo met Lea  Manders- een Kreeft (met de Zon dus in het eerste huis van de horoscoop van Nederland). Ik benaderde Lea omdat ik zelf graag wilde weten wat een astroloog hoopt te bereiken in de politieke arena.  Maar we beginnen deze reeks met de horoscoop van de CDA (bron Roland Hepp): oct 11, 1980, 11.00, Den Bosch.

De CDA is opgericht onder de ingaande conjunctie tussen de Zon en PLuto. Dit is interessant omdat het weerspiegelt de Zon/Pluto conjunctie in de horoscoop die ik voor Nederland gebruik – alhoewel in deze laatste horoscoop de conjunctie wel uitgaand is. Dit geeft een synastrie  aan op hoog niveau.  Deze conjunctie laat de behoefte zien om een dominante kracht te willen worden binnen de politiek. Weegschaal wordt vaak in verband gebracht met de democratie. Kenmerkend voor deze conjunctie zijn harde taal maar dan wel met een Weegschaal tintje. Weegschaal laat dualiteit zien – er moet altijd ruimte zijn in de Weegschaal visie van de politiek – voor andere interpretaties, en kan leiden ook tot twijfelachtigheid, zeker op belangrijke crisis momenten.  Weegschaal laat voor een deel zijn eigen standpunt  bepalen door de ander. Weegschaal heeft de ander dan ook nodig.  Partij komt verzekerd over als het kan roepen “maar hier zijn we tegen”.

De vele planeten in schorpioen – versterken de Pluto/Zon conjunctie. Schorpioen heeft psychologische kracht en weet de zwakte in het argument van de ander uit te buiten. Het heeft iets vernietigends. Dit is een mes natuurlijk dat naar twee kanten snijdt – en zoals laatste bij de uitspraken van Balkenende rondom de David’s rapport – de partij kan zelf ook hard aangevallen worden. Gelukkig heeft Schorpioen een dik huid. Scherpe toon (Mercurius in Schorpioen). Het vermogen om “aan te voelen” wat speelt. Schorpioen is instinctief – en heeft kracht en doorzettingsvermogen.

De maan in Schorpioen is in val – en staat kwa teken tegenover de maan in de horoscoop van Nederland (Stier). Stier is een traag reagerend teken, geduldig, en behoudend van karakter. Stier en Schorpioen zijn allebei vaste tekens en houden niet echt van veranderingen. Als je een bi-wiel neemt van de CDA met Nederland dan zie je  eigenlijk waarom deze partij zo sterk in de schoenen staat.

Veel van de CDA’s planeten vallen in huizen vijf en zes van de horoscoop van Nederland. Onder vijf vallen kinderen, de opvoeding, de volgende  generatie, geboorte regelingen, en onder zes valt de ambtenarij, de gezondheid van de natie, en ook het leger. Nederland heeft een Kreeft ascendant, kinderen zijn belangrijk hier. Het verbaasde mij toen ik voor het eerst in Nederland woonden hoeveel ruimte kinderen kregen. Ze hadden een stem. De CDA maakt zich sterk voor de normen en waarden, voor de opvoeding, voor veiligheid. In feite – alle planeten (met uitzondering van Chiron) van de CDA vallen binnen de huizen vier, vijf, en zes.  Beperkt in feite. Gelukkig denk ik dan – dat er altijd meerdere partijen in een kabinet zitten. Want de CDA richt zich op bepaalde fronten. Er valt natuurlijk veel meer over de CDA horoscoop te zeggen. Venus in Maagd – wat een bepaald kuisheid laat zien. Saturnus in Weegschaal verhoogd – wat goede organisatie vermogen geeft – ook mbt fondsenwerving. Saturnus is in huis 10 van de horoscoop – deze stand komen we ook tegen in de horoscoop van de VS.  Mooie stand maar wel een beetje opgeblazen – hypocriet kan ook. “Kijk hoe goed we zijn” – terwijl er ondertussen van alles en nog wat aan de hand is.

Op 3 maart – staat de CDA middenin haar Saturnus terugkeer (op zich een eigen artikel waard). De tranistaire Maan is ook in Weegschaal  – in de buurt dus van de Zon in de horoscoop van de CDA. De trouwe (zeg maar gewoon vaste) aanhang van de partij – zal ongetwijfeld hun weg naar de stembureau’s vinden.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, gemeenteraadsverkiezingen en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Gemeenteraadsverkiezingen: Horoscoop CDA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *