Gemeenteraadsverkiezingen: Horoscoop PVDA

De tweede artikel in deze reeks behandelt de horoscoop van de PVDA – opgericht op 9 februari 1946 (tijd 10.oo bron Roland Hepp/Joyce Hoen).  De horoscoop van de PVDA: (klik op image te vergroten)

Twee conjuncties zijn dominant in de horoscoop van de PVDA – de conjunctie van Mercurius, Zon, Venus in Waterman en de conjunctie van Mars en Saturnus in Kreeft. Opgericht kort na het einde van WOII – de conjunctie in lucht laat de behoefte zien om iets voor de “mensheid” te betekenen. Waterman is sociaal van karakter en heeft belangstelling voor “egaliteit” d.w.z. gelijkheid. Het idee van “the brotherhood of man” is een Waterman concept. Waterman is wel ideologisch ingesteld – houdt van abstracte ideeen en met Mercurius en Venus in ook in dit teken, het uitdragen van een bepaalde ideologie – socialisme. Lastiger is de Mars/Saturnus conjunctie in Kreeft. Dit roept bij mij het beeld van de arbeidersklasse op – en de conjunctie is in vier – de wortels – daar waar de partij op staat. De traditionele achterban van de socialisten overal in Europa – zijn natuurlijk de arbeiders. Het sociale stelsel zoals we dat kennen, bestond niet in 1946 – de arbeidersklasse had dus veel bate bij een groep die voor zijn rechten opkwam. Maar water is en blijft water – water erodeert – het komt op en zakt weg – water zoekt zijn eigen weg.  De PVDA valt nu ten prooi aan een tendens in de samenleving om de oude socialistische partijen de rug toe te keren. Het feit dat het sociaal-democratische programme, voor een groot deel gerealiseerd is, erodeert de basis voor hun bestaan. Gelukkig – wat de PVDA betreft – staat de Maan in Stier – conjunct dus met de Maan in de horoscoop van Nederland. Ook hier is dus sprake van een “harde kern” een groep mensen die het boodschap van de PVDA altijd hoog zullen houden. Stier wijzigt niet van koers. Die blijft zijn gekozen weg volgen. De grote driehoek tussen Mercurius, Neptunus en Uranus – laat het vermogen zien om met nieuwe concepten, ideeen en programma’s te komen – die steeds die socialistische (Netptunus) visie uitdragen – steeds opnieuw…. De cirkel is tenslotte rond. Water blijft water – wat gaat – komt weer terug. Ebb en vloed, net als de Maan – die Mars/Saturnus beheert. De huidige crisis in “leadership” heeft alles te maken met Pluto die nu al de midhemel masseert. Iets wordt in de kweek gelegd. In 2012 gaat Pluto dan echt over de midhemel – een nieuwe leader? Het zou kunnen. Met progressieve Zon nu in het eerste huis in Ram – heeft de PVDA behoefte aan iemand aan de top die  “leadership” toont- vooruitstrevend is. Ram loopt voorop de parade – nooit achteraan. Spannende tijden voor de PVDA – denk ik – tussen nu en december 2012 (vanaf deze tijd is Pluto definitief in het 10e huis).

De horoscoop van de PVDA – buiten wiel – Nederland binnen wiel. (klik om te vergroten)

De raakvlakken tussen de PVDA en de horoscoop van Nederland zijn anders dan bij de CDA en Nederland. Zon/Merc/Venus in negen bijvoorbeeld – dit is de ideeen rijk – filosfie – visie. Mars/Saturnus in het eerste huis – duidt misschien op de historische strijd die zeker in het begin jaren van het sociale stelsel nodig waren om bepaalde ideeen op de politieke agenda te plaatsen. De Maan op de cusp van het 12e huis is zeker interessant. Eigen onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk deze cusp 12 is in de geschiedenis van het land. Hoe je het ook wendt of keert – een belangrijke partij – met raakvlakken die diep verborgen in de Nederlandse ziel liggen.

Maar even over de gemeenteraadsverkiezingen. Als astroloog kan ik niet om Pluto heen en Pluto domineert de boel wat de PVDA betreft – omdat hij rondom de midhemel het een en ander uitspookt. Pluto gaat vaak gepaard met crisis – een crisis die in dit geval met leadership te maken heeft. Daarnaast staat transitaire Saturnus in Weegschaal conjunct met de progressieve Maan in de PVDA chart. Dit zijn naar mijn idee geen “juich” of “halleluja” tendensen. Wat het ook wordt op 3 maart – Pluto biedt ook een kleine troost. Uit de as van het oude – ligt de kern van het nieuwe. Uiteindelijk is de PVDA een stevige partij – met links door de Maan met de ziel van het Nederlandse volk. Zoals ik het al eerder zei – eb en vloed…. kopje onder is iets heel anders dan verdrinken.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, gemeenteraadsverkiezingen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Gemeenteraadsverkiezingen: Horoscoop PVDA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *