Keek op de Week

Wat een winter. Vanaf 20 december ligt er sneeuw – misschien meer in sommige plekken in Europa – dan in Vancouver!! Ik had gehoopt dat Mercurius direkt – zou leiden tot een verbetering op de grond. Mercurius heeft immers met forenzen, met korte trips, met het dagelijks verkeer en gang van zaken te maken. Het heeft anders uitgepakt. Helaas staat Mercurius – nu in Waterman – nog altijd onder de heerschappij van Saturnus en die maakt nog altijd zijn vierkant met Pluto. Strengheid is een woord dat bij mij opkomt. Streng in taal, streng in gedrag, streng in temperatuur.

Gelukkig staat Venus in Vissen in conjunctie met Jupiter de komende dagen. Dit heeft iets warm en gezelligs.  Uitbreiding van de liefde, een verhelderend gesprek, inzicht in het grotere geheel, een versterking van de Jupiter kwaliteiten.  Tijd om te lezen, tijd om tot jezelf te komen, tijd voor thuis en haard. In sommige opzichten is deze strenge winter een geschenk. Het innerlijke leven kan tot bloei komen. Venus en Jupiter hebben allebei met filosofia te maken. Love of learning. Liefde voor het leren.

Op woensdag is er een t-vierkant tussen de Maan in Ram – Pluto in Steenbok en Saturnus in Weegschaal. De emoties kunnen snel oplopen onder dit aspect – Ram is impulsief – en de Pluto en Steenbok vierkant, is altijd gretig opzoek naar een uitlaatklep. Voor mij persoonlijk – biedt dit aspect weinig soelas. Ik heb sinds een paar weken akkelige kiespijn… Een bezoek naar de nieuwe tandarts staat op de agenda voor woensdag ochtend… Beelden van Dustin Hoffman in de stoel, met een Dr… hupplepuf (Laurence Olivier) in Marathon Man – spoken door mijn hoofd. “Is it safe…..”. Yakkes. Wordt gevolgd….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *