Transit Pluto conjunct Venus vierkant Saturnus…

liz

Niet zo lang geleden heb ik wat artikelen geplaatst over de transit van Pluto over mijn radix Venus. Als ik met astrologen hierover begin, is de respons tot nu toe altijd dezelfde:  “nieuwe minnaar”. Okay – de meeste van deze astrologen zijn vrouwen en de associatie Venus = liefde is gauw gemaakt. Zelf denk ik dat zo’n relatie -mocht er uberhaupt eentje komen – wel een fatale obsessie zou moeten zijn, of iets van “tot de dood ons scheidt” . Pluto roept bij mij – jammer genoeg – geen beelden van een diner bij kaarslicht op.

Ik ben ondertussen – wel 40 jaar met astrologie bezig geweest. Ben op de middelbare school begonnen. Mijn persoonlijk en professionele ervaring met transits laat een enorme diversiteit zien. Neem bijvoorbeeld – de tranist van Pluto over Saturnus die bij mij in 1998 plaatsvond. Ik zat stiekem op deze transit te wachten. Ik ging bij de exacte contact voor het eerst naar de UK met de trein onder de kanaal door. Ik wilde de planeten provoceren. Pluto ondergrond – Saturnus tunnel. Maar wat heel bepalend was voor deze transit was de totale chaos in mijn direkte omgeving. Niet alleen besloot de gemeente de pijpleidingen te vervangen in de straten hieromheen, maar mijn eigen straat kreeg ook nog een herprofilering. Het was een hel. Zand overal. Mijn zoon was klein en ik liep continu met het kinderwagen onder mijn armen. Dat was mijn transit Pluto over Saturnus.

Nu nog een keer Pluto, conjunct Venus, vierkant SAturnus. Een van de thema’s die met deze dubbele transit te maken heeft is me ondertussen wel duidelijk: “dental work”. Saturnus heerst over het gebit en Pluto vierkant Saturnus is het akkelige werk dat zit aan te komen de komende maanden. Niks nieuwe lover. Mijn kaak doet pijn!! Venus is de ijdelheid die zegt: alles moet behouden kunnen worden. Terwijl Pluto duidt op de onvermijdelijke ondergang van alles dat leeft.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Transit Pluto conjunct Venus vierkant Saturnus…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *