Neptunus op de MC: De Val van Balkenende IV

fall
Dat Balkenende IV is gevallen – zou eigenlijk niet een al te grote verassing moeten zijn. Tot nu toe heeft een door de heer Balkenende geleidde regering – nog nooit de eindstreep gehaald. Dus… En toch wordt hij opnieuw door de CDA als lijsttrekker gekozen. Balkenende is een Stier – onverzettelijk. Een Stier verplaats je niet zomaar. Vierpoten op de grond, zwaarlijfig – vergeet het maar. Stieren zijn sterk, stug misschien maar ze stralen kracht uit. Bos daarentegen is Kreeft – zachter, reflectiever (kwetsbaarder misschien?), en hij zal zich nu van zijn sterkere kant willen laten zien. Maar Den Haag heeft het moeilijk. Transit Neptunus loopt riching de midhemel in de horoscoop van Nederland, en dat maakt het beslist niet makkelijk om te regeren. Neptunus vervaagt, roept verwarring op, neemt de scherpe kanten af. Wie duidelijkheid verlangt, moet tevreden zijn met boodschappen die eigenlijk niets zeggen. Want wat vandaag wordt gezegd – wordt morgen teruggenomen, ontkracht, bijgesteld. De grond wordt van onder de voeten- op een zeer subtiele wijze – weggenomen. Wat overblijft is een sfeer van onzekerheid of wantrouwen. Wie zegt wat en waarom? Wie probeert op welke manier politieke munt uit een situatie te slaan? Het vertrouwen van het volk in de politiek wordt ondermijnd. Wie spreekt de waarheid? Is er uberhaupt zoiets als de waarheid of is alles een grote machtsspel, schijn? Dit plaatje wordt versterkt – omdat transit Neptunus ook in vierkant met de Maan (in politieke astrologie, symbool voor het volk) staat. Het publiek, het volk, ziet de verwarring, weet het niet zelf ook niet meer, voelt de ontgoocheling, verliest zijn interesse in het politieke proces.

Als trend – zou je ook het verlies van vertrouwen in politici kunnen zien als een fase dat nu met Pluto in Steenbok versterkt wordt. De tijds is rijp voor een “political re-think”. De lijn tussen wat vroeger duidelijk links of rechts was, is minder vanzelfsprekend geworden. Politici en politieke partijen worden door een groot deel van de bevolkings als “een pot nat” gezien – uit voor zichzelf – eigen belang. Macht!!

Ik ben benieuwd hoe deze verkiezingscampagne – onder dit plaatje – gevoerd gaat worden. Neptunus lekt, laat informatie naar buiten die binnenshuis hoort. Neptunus is een rookgordijn, feit en waarheid, worden relatieve begrippen en overal worden de grenzen vervaagd. Neptunus wordt ook gezien als planeet van het socialisme – zijn ontdekking is o.a. in verband met het Marxisme gebracht. De grote massa bewegingen van arbeiders. Maar nu staat Neptunus vierkant met de Maan – dit zou juist wantrouwen kunnen oproepen ten aanzien van een sociale agenda. De Maan in Stier in de horoscoop van Nederland – laat een volk zien dat behoefte heeft aan traditie, traditioneele waarden heeft, en in essentie conservatief is. Een behoudend volk – die bereid is op de centen te letten – en dat de komenden jaren ook wel zal moeten doen.

Dit zijn even wat gedachten… Ik wil jullie laten met de horoscoop voor de val van Balkenende IV. De tijd komt van Andreas Berentsen – die tot diep in de nacht de gebeurtenissen gevolgt heeft – omdat hij de exacte tijd wilde noteren. Dat noem ik – “dedication”!! De horoscoop heeft een zeer interessante vorm. Veel lijnen gaan richting Zon – maar de Maan heeft zich losgerukt – loopt weg van de Zon en Jupiter in Vissen – de sextiel/samenwerking is gebroken. De Maan gaat richting vierkant Mercuris – laat de verbale strijd beginnen!

valkab

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Neptunus op de MC: De Val van Balkenende IV

  1. Pingback: Astrologie.blogo..2010 jaaroverzicht - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *