Keek op de Week: Week horoscoop

hands

Week Horoscoop: Ik begin deze post onder een Maan (Tweeling) Mercurius (Waterman) driehoek. Een goede stand voor het schrijven over astrologie. Deze week staan de meeste planeten aardig opgedeeld in twee duidelijke groepen – Zon, Venus, Jupiter, Uranus in Vissen – Mercurius, Chiron Neptunus in Waterman. Er is een groot verschil in energie tussen Waterman (lucht, abstract, denken) en Vissen (plooibaar, ongrijpbaar, voelen, wijsheid). Waterman is een vaste teken – en Mercurius in dit teken is ideologisch/wetenschappelijk gekleurd – wil duidelijkheid verschaffen, laat zich niets op de mouw spelden. Dat Mercurius ingaand conjunct staat met Neptunus – zou enerzijds goede invallen kunnen geven, antwoorden die als het ware uit de nevelen oprijzen – maar anderzijds wordt de behoefte aan helderheid en duidelijke uitspraken bemoeilijkt. Neptunus heeft iets onbestemds. Fantastisch voor kunst en creativiteit  – fantastisch voor opgaan in iets – of voor wegdromen en weer terugkomen met nieuwe inspirationele ideeen en inzichten. Dit weekend zou dus een fantastische tijd zijn om naar een retraite te gaan. Maar vergaderen zou lastiger zijn. Deze hele week dus is het zake om goed naar de praktische kant van het leven te kijken. Zorg dat je alle papieren in je akte hebt – voordat je vertrekt. Mercurius heeft o.a. met dokumenten te maken – Neptunus is meester in het kwijtraken. Zeereizen lijkt mij ook een zaak voor deze week – of berichten die hiermee te maken hebben.

Week Horoscoop: Mid-week staat de Maan in Kreeft in driehoek met de groep in Vissen. Driehoeken tussen Zon/Maan laten ontwikkelingen zien. Er is meer vertrouwen. Alhoewel de emoties kunnen hoog oplopen vooral op woensdag ochtend – als de Maan vierkant Saturnus en opposiet Pluto komt te staan. Een mini-crisis. Gelukkig komen de driehoeken ernaar en niet ervoor. Soms kan een schop onder de kont – goed zijn. Transitaire Maan aspecten – zijn vluchtig – ze komen en gaan – en hebben een heel andere uitwerking dat bijvoorbeeld een langdurige Saturnus/Pluto vierkant. Toch kan de Maan als trigger functioneren – ze kan een soort biljart bal zijn – die de twee anderen raakt en in beweging zet. Dit zowel op persoonlijk als op mundane vlak.

Week Horoscoop: Op zondag is de Zon/Jupiter conjunctie een feit. De hele week loopt de Zon achter Jupiter aan. Deze conjunctie – in Vissen – is tot nu niet fijn voor Jupiter geweest. Het is fascinerend eigenlijk. Vissen is een dubbele teken – en in de horoscoop voor Nederland staat de Zon in Vissen. Afgelopen hebben we twee mannen  Balkenende/Bos in de clinch met elkaar gezien. Er is maar een leider – De Zon. Moeilijke voor Jupiter te slikken. Jupiter voelt zich ook bij kracht hier in zijn eigen teken – te heerser. Jupiter/Zeus was heerser op Olympus. Als een planeet dicht op de Zon staat – is hij zogenaamd verbrandt. Een planeet dat verbrandt wordt is niet zichtbaar. We kunnen niet in de Zon kijken zonder blind te worden.  Astrologisch gezien – is de huidige situatie wel begrijpelijk.

Fijne week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *