Horoscoop Groenlinks

Deze foto is genomen door Arnoud Boer.
Femke Halsema
woont bij mij in de buurt. Ik zie haar weleens fietsen met haar kinderen op de fiets.   Ja.. ze fietst gewoon. Ik heb de neiging om, met een breed glimlach, “hallo Femke” te roepen als ik haar passeer. Ik heb het gevoel dat ik haar ken! Femke Halsema vind ik fascinerend. Ze is mooi, fel, uitgesproken, krachtig en doortastend – en is momenteel het gezicht van Groenlinks. Ik geef toe – ik ben fan! De horoscoop van Groenlinks.

groenlinks

GroenLinks is officieel opgericht op nov. 24th 1990, na een fusie in 1989 van vier kleine linkse partijen: de CPN (Communistische Partij van Nederland), de PSP, (Pacifistisch Socialistische Partij), de PPR (de Politieke Partij Radikalen), en de EVP (Evangelische Volkspartij (Nederland). Dit is opzich al een interessante gegeven. In de horoscoop staat Uranus en Neptunus conjunct met elkaar. Neptunus is de planeet die met het opkomst met het socialisme te maken heeft.  Uranus is meer van de ideologie en heeft een meer radikale kleur. Uranus, Neptunus en ook Saturnus staan allemaal in het teken Steenbok. Steenbok is een aardse teken – dat Groenlinks het milieu centraal in haar politiek heeft staan – is op zich geen grote verassing. Er is een wederzijdse receptie in de horoscoop tussen de Zon in Boogschutter en Jupiter in Leeuw. Dit is een heel krachtige uitwisseling van planeten en geeft een flinke portie charisma aan de partij leider. Wat dat betreft – zowel Paul Rosenmuller als Femke Halsema – stralen iets krachtigs uit. Het boodschap wordt positief en vol vertrouwen gebracht. Dat de Maan in Waterman staat vind ik ook prachtig voor een politieke partijen. Ze zijn er voor de mensen in feite.

Maar – wat mij opvalt in deze horoscoop is dat het weinig symmetrie heeft met de horoscoop van Nederland. Nederland heeft een kreeft ascendant, en Pluto, Mercurius, en de Zon in Vissen – veel water dus. Groenlinks bestaat voornamelijk uit vuur en lucht. Jammer dat de oprichtingstijd voor Groenlinks niet bekend is. Het zou best kunnen dat de ascendant water is bijvoorbeeld. Maar goed… dat weten we niet. Dat de partij het wel goed doet komt naar mijn idee omdat het de Maan in Stier in de horosocoop van Nederland aanspreekt. Nederlanders houden van de natuur en van hun land. Groenlinks – met haar sterke Steenbok bezitting – en met haar ideologische grondslag – is op dit gebied heel overtuigend. Daarnaast zijn water en aarden -zogenaamd vrouwelijke, negatief elementen, vuur en lucht zijn mannelijk en positief. Groenlinks heeft een ander geluid, en dat werkt heel verfrissend.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, gemeenteraadsverkiezingen en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Horoscoop Groenlinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *