De Ziel in Astrologie: Alan Leo

Zat net te denken aan de workshop met Deb Houlding’ deze komende week zondag in Amsterdam.  De titel van de workshop “the search for soul” snijdt een interessant onderwerp aan, vind ik en ik erg ben benieuwd hoe Deborah dit gaat aanpakken. In een recente seminar met Liz Greene – hebben we het ook over de ziel gehad. Liz vertelde dat het idee van ziel en van karma in astrologie – in de wortel afkomstig zijn van de Britse astroloog Alan Leo. Alan Leo werd op 7 augustus 1860, om 05.49 in Westminster, London geboren en was in zijn denken erg beinvloed door de ideeen van Helena Blavatsky. Alan Leo werd zelf theosophist en door de uitgebreide netwerken van de Theosophische Vereniging – gingen de ideeen van Leo over astrologie, de ziel en karma, de wereld rond. Vast staat dat de invloed van Alan Leo op het astrologische denkgoed erg groot is. Latere astrologen zoals Dane Rudhyar bijvoorbeeld – waren beinvloed door Alice Bailey – en haar “runaway” theosofische group. Na de seminar, ben ik in mijn eigen boekenkast gedoken… En ja hoor, daar vond ik een kopie van “The ARt of Synthesis” van Alan Leo. Achterin het boek staat een “Astro-Theosophical Glossary” waarin inderdaad alle begrippen van Blavatsky op een rij staan. Het boek opent met de zin: “Every soul is a “Divine Fragment” with a long past history behind it.” Terug naar Deb Houlding. Deborah is een “traditional” astrologe – en Alan Leo zouden we als een “man of his time” kunnen zien. Hij was misschien een modernist – iemand die de belangstelling voor astrologie opwekte. Hoe gaat dus Deb Houlding hiermee om. Waar – in haar kijk op de dingen – vinden we de ziel terug in onze astrologie? De horoscoop van Alan Leo:

leo3

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *