De blanco horoscoop van Louis Apol

 

Louis Apol  * 6/9-1850  (tijd onbekend) Kunstschilder Haagse school. Door Ton Brakenhoff
Over ijs gesproken; deze winter hebben we weer eens ouderwets kunnen genieten van sneeuw uitgedrukt in duizend tinten wit. Na de schilderijen van Monet wist ik dat haar schaduw blauw was, maar na deze winter kwam de twijfel opzetten. Er is veel meer met het kleurenpalet van sneeuw aan de hand en al zoekend was daar ineens Louis Apol (nooit van gehoord). Wat geweldig mooi en al wandelend door het huidige sneeuwlandschap begon ik te vermoeden wat Louis allemaal heeft geleerd tijdens zijn reis (1880) naar Nova Zembla met de Willem Barentsz: de ongelofelijke schoonheid van wit. Natuurlijk moet zijn horoscoop worden bekeken en … het is de meest blanco horoscoop die ik ooit zag!! Drie conjuncties en één Venus oppositie, ofwel een tekening met slechts één lijn. De conjunctie van Zon en Maan in Maagd voor het grafische deel. De conjunctie van Mars met Mercurius voor de oplettende geest. En dan een zwaar uitgedaagde Venus, maximaal in Weegschaal, opposiet de conjunctie van Pluto Uranus: uitzonderlijke sympathieën. En dan zijn maximale Neptunus, toch wel te rekenen als een oppositie met de Zon Maan conjunctie. Een horoscoop als een sneeuwlandschap!    En nu de horoscoop van de man zelf!

apol

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De blanco horoscoop van Louis Apol

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *