Keek op de Week: Week Horoscoop

gep

Een dag later dan gewend – hier is mijn “keek op de week”. Gisteren (maandag)  is Mercurius verhuisd. Adieu abstract denken – welkom beslissingen die door gevoel en emotie gekleurd zijn. Vissen is een teken van pluraliteit, een teken waar schijnbare tegenstellingen naast elkaar kunnen bestaan. Dualiteit is kenmerkend voor Vissen. Het teken wordt niet voor niets afgebeeld door twee vissen, die in tegenovergestelde richtingen zwemmen. Mercurius is vernietigd in Vissen. Wat dit lijkt te willen zeggen is dat gevoel en denken moeilijke met elkaar te verenigen zijn. Gevoel is vaak irrationeel – terwijl denken lijkt bate te hebben bij nuchterheid, objectiviteit en als je Maagd bent – een praktische inslag. 

Week Horoscoop: Ik wil toch even wat aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. De horoscoop voor de opening van de stembussen laat een sterke Vissen inslag zien (5 van de 10 planeten staan in Vissen). Dit doet mij aan 50-50 denken. Terwijl een groep van de bevolking zich sterk met de verkiezingen bezig houdt – een andere groep zwemt de andere kant uit. Het volk in een mundane horoscoop wordt weergegeven door de Maan – en in deze horoscoop staat de Maan in Weegschaal -beheerd door Venus hier conjunct met Uranus. Een verassende uitslag? Problemen met de technologie? Een gekkenhuis rondom de stembureaus? Dat laatste zou wel geweldig zijn. 🙂 Wat ik ook interessant vind  – is de conjunctie van Jupiter/Zon over de ascendant bij het opengaan van de stembussen. In mijn opinie speelde dit aspect een belangrijke rol in de val van het kabinet.

geme

Week horoscoop: Donderdag en vrijdag staat de Maan in Schorpioen. Mooie stand vind ik voor het analyseren van het gedrag des volks – m.b.t. de uitkomst en betekenis van de verkiezingsuitslag. Schorpioen wil altijd graven, dingen uit elkaar halen, om  verborgen elementen naar het licht te brengen. De Maan maakt natuurlijk ook veel aspecten – vanwege de vele planeten in Vissen. Een tijd van drukte zou je denken. Ik ga deze periode zelf gebruiken om te handelen op basis van gevoel en intuitie. Het ratio een beetje uitschakelen. Interessant wordt het als de Maan, Venus en Uranus raakt op vrijdag. Als ik voor een dating bureau zou werken – zou ik ze aanraden een speed-date te organiseren!! Dit lijkst mij een uitermate geschikte stand hiervoor. Wat denken jullie>

Mijn afbeelding – van een gepimpte stembus – heeft ook een Uranische kleur…. vind ik. Een hele fijne week …..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *