Astrologie: De Venus, Saturnus,Pluto – De Oscars en nog meer…

hurtlock

Vandaag is Intl. Women’s Day. Interessant dat vandaag Venus in Ram vierkant Pluto en in oppositie met Saturnus staat. Geweld, macht, dood, vrouwen. De planeten geven het thema al aan. Vorig jaar voor het eerst, kocht ik een wit strikje van een groep jonge vrouwen op het perron in Cardiff Centraal Station. Het witte strikje vestigt de aandacht op een maatschappelijk probleem: geweld tegen vrouwen. En het zwelt aan. In Amsterdam vorige week – kreeg ik een pamflet even eens van een groep jonge vrouwen die aandacht voor hetzelfde probleem vroeg.

Deze week staan Venus/Saturnus/Pluto  in een zogenaamd t-vierkant (d.w.z. twee planeten in oppositie – allebei vierkant een derde). Pluto staat hier vierkant op de Venus/Saturnus oppositie – niet gek dat onder dit soort aspecten –   “The Hurt Locker” – een film over de oorlog in Iraq – 6 oscars gewonnen heeft. Ook hier de thema macht, geweld, oorlog. Voor het eerst in de geschiedenis van de Oscars – heeft een vrouw de  Oscar voor beste regisseur gewonnen. Interessant dat The Hurt Locker (een low-budget Britse film) felbegeerde prijzen voor de neus van de duurste film allertijd –Avatar- gepikt heeft. Avatar is technisch briljant – de 3D effects zijn adembenemend. Maar Avatar heeft met de hyper-real te maken, neemt ons weg in een fantasie die de werkelijkheid overstijgt. Is puur ontsnapping. Terwijl de energie van Saturnus vierkant Pluto – meer te doen heeft met de hardheid van het bestaan. “the bare bones”. Zet Venus (het beeldje zelf misschien) in het spel en de energie van Pluto/Saturnus krijgt een nieuwe dimensie. Een t-vierkant heeft iets dwingends, dringends, en intens. Het geschidenis overstijgen (Sat.Pluto) en op de vooravond van international vrouwensdag – het beeld aan de vrouwelijke regisseur van een oorlogsfilm geven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *