Week horoscoop: De kracht van de liefde? Pluto/Venus

volcano

Week horoscoop: Deze week wordt gedomineerd door de t-vierkant tussen Venus in Ram, Saturnus in Weegschaal en Pluto in Steenbok. We hebben te maken met een fikse dosis cardinal (hoofd) energie. Wat het extra interessant maakt is dat Saturnus (hier verhoogd in Weegschaal), beheerd wordt door Venus, (vernietigd in Ram),  terwijl Pluto beheerd wordt door Saturnus. Deze wederzijdse recepties versterken het beeld. Een hoofd thema – moet relaties zijn – in het breedste zin van het woord. Venus in Ram is aktie gericht, gaat van zichzelf uit, wil de kansen pakken, is een durf al, direkt en uitgesproken. Venus is beheerd door Mars in Leeuw – die sinds 20 december retrograde loopt – en die morgen direkt gaat. Venus heeft tevens ook net een driehoek met deze Mars gemaakt. Er is dus een flink impuls om NU in aktie te komen. Waar is sprake is geweest van stilstand – komt nu beweging. Vooruit maar. Doen. De rem in het geheel wordt weergegeven door Saturnus in Weegschaal die een grote hekel heeft aan ondoordachte akties. Saturnus in Weegschaal wil alles kunnen overzien – en heeft oog voor de eventueele consequenties.  Doen pas als alle alternatieven onderzocht zijn. De focal planeet in dit geheel – is Pluto. Pluto wordt soms vergeleken met een volcano – en deze week zou de innerlijke druk hoog op kunnen lopen. Een negatieve uiting zou bijvoorbeeld de behoefte hebben om wraak te nemen, of de ander te willen vernietigen. Pluto heeft iets compulsiefs, een fatal attraction, een innerlijk drang die diep van binnen opborrelt. Een meer positieve uitwerking van Pluto, is de wilskracht hebben om tot de kern van de zaak te komen, de waarheid boven tafel krijgen, zodat een situatie van klem zitten, eindelijk opgelost kan worden. Decisive Action. Deze t-vierkant is interessant omdat het, het begin van de cardinal climax – d.w.z. de opbouw van energie in de hoofd (cardinal) tekens, signalleert. De hoofdtekens hebben allemaal te maken met een nieuwe richting nemen. De aarde wordt op de cardinale punten ondergeschikt gemaakt aan de aantrekkingskracht van de Zon en moet de universele wetten respecteren. Krachtig energie dus – die mits positief gebruikt – veel goeds kan brengen.

Week horoscoop: Met Venus en Pluto sterk in beeld – wat zal zegevieren? De behoefte om macht uit te oefenen of de kracht van de liefde? Hopelijk wordt het, het laatste.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *