Horoscoop, Noord/Zuidlijn Amsterdam ingewijd door priester..

Ik ben Trudy dankbaar voor de informatie m.b.t. de inwijding door een priester van de Noord/Zuidlijn. Ook op AT5 – de Amsterdams lokale zender -wordt hier aandacht aan besteed. Het zegt veel over de stand van zaken rondom de Noord/Zuidlijn – die van Amsterdam een grote bouwput heeft gemaakt, dat hulp van een hogere orde wordt ingeroepen. Het heeft iets Babylonisch… De Geemente die een God om zegening verzoekt  Ik heb geen exact tijd voor de inwijding – zo deze horoscoop is voor 11 maart 2010 – Amsterdam, 12.uur.

Een ondergrondse tunnel heeft een duidelijk Saturnus/Pluto thema. Saturnus is retrograde – en nog steeds bezig zijn oppositie met Uranus – het onverwachte – te maken. Daarnaast is Saturnus ook bezig een vierkant met Pluto te maken. Er zullen ongetwijfeld technische problemen ontstaan – en oponthoud lijkt mij onvermijdelijk. De horoscoop laat veel planeten in water zien, Uranus, Jupiter, Mercurius en de Zon in Vissen. De Zon is de kern van de zaak, de grote plan die afkomstig is van diegene die Amsterdam leiden en die zich door experts hebben laten beinvloeden. Leiders die op roem hoopte – door een metro te leggen onder een historische maar zeer kwetsbare stad. Alle van de laatst genoemde planeten, vallen onder de heerschappij van Jupiter – de priester. Het geheel wordt in op zijn engels gezegd “in the lap of the Gods” gelegd. Men kan niets anders doen dan goed geloof, vertrouwen, en hoop op een goed einde koesteren. Ondertussen rijst de kosten van de lijn de pan uit. Jupiter staat hier misschien ook voor excessief, overdreven veel, te veel in feite.

Het enige planeet in aarde – staat hier als focal planeet – in een t-vierkant gevormd door Saturnus oppositie Venus, beide vierkant Pluto. Pluto is koning van de onderwereld – en kent zijn eigen wetten.

De nog lopend Saturnus/Uranus oppositie speelt wel een rol in deze horoscoop, met name nu door hun antiscion punten. Bij antisicion staat Saturnus conjunct met Uranus en anders om ook. Je houdt je hart vast… en hoopt dat Jupiter hier in eigen teken – het goede vertrouwen inwilligt. Saturnus/Uranus: je voelt de aarde beven bijna. Je voelt de oude stadsmuren trillen op hun grondvest. En je hoopt, en hoopt en hoopt – dat de priester de juiste woorden gebruikt heeft – in zijn verzoek.

Het is interessant om op te merken dat veel planeten in de horoscoop van Amsterdam (oct. 26, 1275,  14.00, bron Selma Schepel uit eigen onderzoek in de stadsarchief) – nu op het punt staan om hun terugkeer te maken, met name: Pluto, Saturnus en Jupiter. Dit zijn drie van de belangrijkste planeten in de inwijdsingshoroscoop. Progressieve Saturnus in de horoscoop van Amsterdam – staat nu paal boven op de radix Zon in Schorpioen. Dit laat allerlei structureele problemen zien, op allerlei gebieden. Saturnus is heerser van huizen, 11 (bestuurlijk problemen, financieele problemen- belastingsgeld,), 12 (self-undoing, hier creeert men hun eigen problemen, karma) maar ook huis 1 (doorbrak, een nieuw begin, het herdefinieren van de persoonlijkheid). Saturnus staat nu erg dicht op de Zon – zo’n Saturnus progressie duurt jaaaren – omdat de dag beweging van Saturnus minuten en niet graden bevat. MAAR dit jaar gaat Saturnus de Zon passeren – het aspect is dus niet meer ingaand. En dat scheelt. In november is de progressie exact – en tegen januari is hij al een paar mintuen voorbij de Zon. Dit voelt werkelijk anders. De crisis sfeer wordt minder.

Dit is een heel belangrijk jaar voor Amsterdam. We gaan de hoek om…. We zetten (en boren) voort. Dit komt – voor mijn gevoel in ieder geval – wel goed.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Horoscoop, Noord/Zuidlijn Amsterdam ingewijd door priester..

 1. Ria zegt:

  Bedankt Liz…. voor deze uitgebreide analyse, heel begrijpelijk neergezet!!
  Er zijn ook de nodige tegenstanders van de Noord-Zuidlijn, en daarom heeft Nelly Frijda nu dan ook een raadszetel in Amsterdam.

  Groetjes van Ria

 2. Hoi Elizabeth,

  http://afdelingen.kiviniria.net/ykn/tr?transaction=KIVI_ACT006&PARAM1=1683

  Officiële tijdstip was om 17.00u.
  Ik hanteer Koch huizensysteem en een ander astrologieprogramma.
  De Asc. valt nu in het aardeteken Maagd, een goed teken wat precisie betreft. Een beweeglijk aardeteken, gelukkig.
  Alhoewel Vissen dan aan de andere kant staat met Neptunus in huis 6.
  De boren kregen conform de traditie meisjesnamen alhoewel ik Gravin meer een titel vind en Noortje de meisjesnaam.
  Ram staat op de grens tussen Leeuw en Kreeft in het 11e huis, vandaar misschien de titel en de meisjesnaam.
  Ram is heer van 8 en op bezoek in huis 11, geeft wellicht wat luchtigheid, maar ook onvoorspelbaarheid.
  Maar die Pluto in het vierde huis hou ik in de gaten (leuke woordspeling) ook al boort men op 30 meter diepte, dat zou veilig moeten zijn. En het vierkant naar Saturnus verliest al kracht.
  De conjunctie Neptunus/Chiron in huis 6, waarvan de heerser Uranus is in huis 7 zal voor onverwachte berichten gaan zorgen.
  Het is een prestige project voor Amsterdam met Mars in huis 11 en Maan in huis 5.
  Cusp in Stier van huis 10 met Venus net in het 8ste huis gaat geld kosten.

  Gelukkig is Sint Barbara verlicht aanwezig!

  Al met al een mooi project om astrologisch te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *