Week horoscoop: Nieuwe Maan in Vissen- optimism, en lente in de lucht….

aries

De nieuwe Maan in Vissen – die vanavond plaatsvindt – is in de laatste decanaat van Vissen. Deze nieuwe maan is ook beheerd door Jupiter. Ergens voel ik optimisme opborrelen. Een nieuwe maan is een fantastische tijd om plannen te smeden en de eerste stappen te zetten richting iets nieuws. Het moet gezegd worden dat de nieuwe maan wel een pril stadium is – hoe de plan zich verder zal ontwikkelen – is te volgen door middel van de aspecten die de maan maakt gedurende de rest van deze maan cyclus. De ontknoping of de resultaat van al onze inspanningen, zien we vaak bij de oppositie – over +/- 14 dagen,. Dit is een prachtige nieuwe maan vind ik zelf. Het wordt bezegelt door de visie en zelf geloof van Jupiter. Dat onmisbaar gevoel van “het komt wel goed.” Het onbekende staat ineens weer vol mogelijkheden, kansen, en routes die allemaal -als het ware -voor het eersteontdekt moeten worden.  Interessant dat de nieuwe Maan conjuncti valt met de Zon en Mercurius in de horoscoop van Nederland. Goh wat ben ik blij met de aankomst van Job Cohen in het landelijke politiek. Ik ben blij – en vele anderen ook. Job Cohen draag iets Jupiteriaans uit – vind ik zelf – hij heeft tenslotte de Maan in Boogschutter. Interessant ook dat Job Cohen Mars in Leeuw heeft. Juist na een lang verblij in Leeuw – en kort nadat Mars direkt ging – wordt Cohen leider van de PVDA.

De overgang naar Ram: Prachtige en krachtige lente energie hangt in de lucht. Dinsdag is de Maan in Ram – en later in de week volgen Mercurius (woensdag) en de Zon (op zaterdag). Al deze planeten moeten dezelfde rit afmaken. Eerst komt de driehoek op Mars – die aktie gericht is. Mars heeft lang retrograde gelopen – en komt nu in aktie. Doen lijkt de spreukwoord te zijn. Dit wordt gevolgd door de oppositie met Saturnus: bezinning. Aktie roept een reaktie op – en dit kan heftig zijn. Saturnus is geen dweil. Weegschaal – nadenken, afwegen, alles vanuit een andere hoek bekijken. Als laatste in de rit -komt Pluto vanuit Steenbok om de hoek kijken. Spannend.
Mars energie is direkt, en hier beheerd door de Zon, gericht op wat het hart begeert. Saturnus/Weegschaal wil overleggen, rationeel over alles na kunnen denken, conclusies trekken. Pluto stelt andere eisen. Pluto vraagt zelf kennis, eist grondig zelf onderzoek – om tot de kern van issues te komen. Pluto dringt door – weet niet van ophouden – heeft iets obsessiefs. Maar Pluto in Steenbok is wel gegrond, met beide benen op de grond, realiteit gericht.  Deze combinatie van planeten – is wel heel uitdagend vind ik zelf. Als laatste natuurlijk – komt Venus in Ram om de buurt. Venus die zelf door Mars beheerd wordt – de cirkel lijkt rond te zijn.

Actie – bezinning – reflectie/zelf analyse – creatieve impuls van binnenuit – die wederom tot aktie leidt. En dit allemaal onder het cyclus dat begon met de nieuwe maan in Vissen. Super… fijne week

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, maanfasen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: Nieuwe Maan in Vissen- optimism, en lente in de lucht….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *