Horoscoop Job Cohen

Ik heb gewacht met het plaatsen van de horoscoop van Job Cohen – omdat ik wilde proberen achter een geboorte tijd te komen. Ik weet dat Menno Noordvliet hem ooit een mail stuurde en te horen kreeg dat meneer Cohen het niet meer wist. Maar… vanuit weer een andere hoek – heb ik wel een tijd. Dit zou wel van hem zelf komen – maar de persoon wil niet genoemd worden. Ik denk – eerlijk gezegd – dat deze tijd/bron betrouwbaar is – al zou ik het geen Rodden AA willen geven ūüôā Job Cohen, 18 october 1947, 08.45, Haarlem. De horoscoop van Job Cohen:

Als ik naar Job Cohen kijk – kan ik eerlijk gezegd een Schorpioen ascendant absoluut plaatsen. Schorpioenen hebben vaak iets serieus, donker zelfs en de blik is vaak intens en doordringend.¬†De Schorpioen ascendant wil het leven doorgronden, beheerst overkomen, kan heel goed in een crisis sfeer opereren/overleven, en¬†is onderzoekend, wil dingen boven water krijgen. Venus net boven de horizon – is heer 7 – en in het 12e huis, in val in Schorpioen. Dit geeft een element van pijn weer in zijn liefdesleven. We weten dat Job Cohen’s vrouw MS heeft.

De¬†Zon staat ook net in 12¬†huis deze stand komt heel vaak voor in de horoscopen van politici, bijv.¬†George Bush, Tony Blair, Joe Biden, Gordon Brown. Saturnus conjunct de midhemel – is misschien een¬†beetje tricky. Met Saturnus rondom de midhemel – kan een spectaculaire stijging gevolgd worden door een even spectaculaire val – J.F.K, Adolf Hitler, Abraham Lincoln, Oscar Wilde, Pim Fortuyn. Richard Nixon met Saturnus in huis 10 – is een vaak geciteerd voorbeed van hoe je zelf een grote rol kan spelen in je eigen ondergang. . Maar goed…lang niet iedereen met deze stand is zo onfortuijnlijk, denk bijvoorbeeld aan Koningin Elizabeth, Richard Branson, Ruud Lubbers, Yuri Geller…. Maar het in onontkoombaar: Integriteit en eerlijkheid zijn belangrijk met Saturnus rondom de MC. Volg je Saturnus’ wetten – dan is er geen man overboord.

Interessante horoscoop. Enerzijds de Zon driehoek Uranus – wat eigenwijs en een tikkeltje excentriek maakt. Frank Sinatra’s “I did it my way” komt bij mij in gedachten op. Anderzijds die Mercurius in Schorpioen vierkant¬†Saturnus – serieus, langzaam,¬†iemand die denkt¬†eerder dan iemand die praat. Alhoewel Mercurius is¬†in 1 – in het huis van zijn “joy”…¬†¬†De Maan¬†in Boogschutter daarentegen is speels, gericht op de mens, sociaal, net als de Zon in Weegschaal trouwens. Maan sextiel Neptunus en Maan driehoek Mars/Pluto –¬†een visionaire in sommige opzichten, maar wel eentje met daadkracht.¬†De horoscoop heeft¬†geen aarde. Iemand misschien die zich nooit echt heeft moeten bekommeren aan de aardse dingen….

De horoscoop laat veel tegenstellingen zien. Job Cohen heeft hiermee moeten leren dealen. Dit maakt krachtig en stelt hem in staat om op een eigen, originele manier met de tegenstellingen van anderen om te gaan.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Horoscoop Job Cohen

  1. Pingback: Astrologie, Nederland Kiest: De Paarse Coalitie - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

  2. Pingback: Astrologie.blogo..2010 jaaroverzicht - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *