Horoscoop: Pauw en Witteman – Uranus in overvloed

Jeroen Pauw (15/8/1960- Hilversum) en Paul Witteman (14/10/1946 – Haarlem) zijn Pauw en Witteman, het aktualiteitsprogramma dat sinds 4 september 2006, vanuit Amsterdam, live uitgezonden wordt. “Live” het woord geeft het aan: “anything might happen”. Er is ruimte voor het onverwachte. Ik heb naar de horoscopen van deze twee gekeken omdat ik merk als ik naar het programm kijk, dat ze elkaar ontzettend goed aanvullen. Het is een soort “twee handen op een buik” gevoel. De manier waarop ze moeiteloos met uiteenlopende soorten gasten kunnen praten, vind ik fascinerend. Het zijn twee mannen die duidelijk met elkaar op hun gemak zijn – en dat gevoel van gemak – brengen ze over op hun gasten en hun kijkers.

Deze horoscoop is een bi-wiel met Paul Witteman in de binnen wiel, en Jeroen Pauw aan de buitenwiel. (klik op pauwwit voor image)

pauwwit

Waar ik opzoek ben – is de verbindende faktor of faktoren tussen deze twee horoscopen – en met de horoscoop voor het eerste aflevering van het programma Pauw en Witteman. Waarom deze twee mannen samen in dit programma? In een praatprogramma moet er een sterke Mercurius element zijn, wil het programma kans op slagen hebben. Witteman lijkt mij eerder de onderzoeker, Saturnus conjunct Pluto in vierkant met Mercurius maak gravend en doortastend. “Ik wil achter de feiten komen”.Pauw heeft zijn heerser Venus in Maagd conjunct Pluto. Pauw heeft Mars sextiel Mercurius, Witteman heeft Mars conjunct Mercurius. “Woorden als wapens” zou je kunnen zeggen!! Wat ook opvalt is dat beide mannen een Zon/Uranus verbinding hebben: Witteman de driehoek, Pauw de conjunctie. Originaliteit – eigenwijsheid – ook op dit belangrijke vlak delen ze iets gemeen.

De horoscoop voor de eerste uitzending van Pauw en Witteman:

De 1e uitzending was op 4 september 2006, om 11.oo vanuit Amsterdam. De Zon en Mercurius staan in Maagd – Mercurius is hier in zijn eigen teken. Sterker nog de Zon en Mercurius staan in oppositie met Uranus. Uranus – live televisie – met alle mogelijkheden dat er iets “onverwachts” kan gebeuren. Voor beide mannen – omdat ze zelf sterke Uranus verbindingen hebben – past zo’n programma helemaal in hun “straatje”. Mensen die geboren zijn onder een aspect van de buitenplaneten hebben vaak “iets” met die cyclus gemeen – zelfs als beide planeten in transit – geen direkte aspecten met de geboorte horoscopen maakt. Dit is mijn ervaring.  De ascendant van de show is in Tweeling – ook nog een verwijzing naar Mercurius, daarnaast staat de Maan op de midhemel in Waterman driehoek de ascendant. De Maan is aan het begin van de teken – er is veel ruimte om te groeien. Dit laat ook zien dat dit programma een eigen groep trouwe “eigenzinninge / Uranus type” kijkers aan zal trekken. Mensen die het okay vinden om op 11.00 de televisie aan te zetten……

Uranus lijkt mij  – de sterkste verbindende faktor – tussen alle drie de horoscopen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, horoscopen BN'ers en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Horoscoop: Pauw en Witteman – Uranus in overvloed

 1. Ga-lama zegt:

  Uranus in overvloed, ja, ja! De techniek staat voor niets, dat wel!
  Ze zitten daar niet met twee maar met hun “oortjes” in doen de souffleurs achter de schermen hun werk! Je zou er je oorspronkelijkheid door verliezen! De vraag komt zelfs voor de presentator als een verrassing! Soms zie je ook die onverwachte score! Maar inderdaad veel Uranus, dubbel verrassend, dubbele techniek, als de ene praat kan de ander nieuwe informatie tot zich nemen!
  Ik houd niet van deze ontwikkeling het tast de authenticiteit aan. Echtheid, de puurheid van een Mies Bouman of Willem Duys vergane glorie, verleden tijd. Maar daar staat heel veel valse opwinding tegenover, maar wie ziet het!?

 2. Ga-lama zegt:

  Wat trouwens ook wel vernoemenswaardig is dat Pauw en Witteman om ELF UUR begint. Uranus is het elfde teken van de dierenriem!
  Prins Caranal wordt gekozen de elfde van de elfde om elf minuten over elf door de raad van elf. Ook wel het gekkengetal beschouwt. We worden voor de gek gehouden wat hun geestelijk vermogen betreft, Alaaf!

  • Leuk Ga… Inderdaad die verbinding met de 11 en Uranus is significant. Leuk. In deze issue van de Astrological Association Magazine heb ik een artikel staan over West Side Story. Ik kreeg een email van iemand die mij op het feit aanwees dat alles in het western helft van de horoscoop stond. Vond ik ook geweldig!! MvgE

 3. Ga-lama zegt:

  Vroeger werkte ik als afdelings-secretaresse op de Universiteit Tilburg.
  Het was een hele lang gang met 30 kamers voor de verschillende hoogleraren. Al gauw kreeg ik de naam moeder van de batterij omdat vele van hen hun emotionele problemen thuis door mij lieten belichten! Toen ik later astro ging studeren en ik zag dat Kreeft op de MC met Uranus in 10 wel een hele originele vertaling was voor Moeder (Maan, kreeft) van de batterij (Uranus) of liever legbatterij door al die kamers.
  Voor mij als kosmische elf(Nummerlogie) werd het woord prettig gestoord vroeger vaak gebruikt. Ook woon ik op nr 29=11 en ben ik getrouwd op 29/11/74= 11/11/11.
  Het ontdekken van de wereld is wonderlijk, zeg zelf!

 4. Dave zegt:

  Beiden hebben maan in tweelingen, geeft maar weer aan dat de 1815 van Nederland niet klopt, het is 1581 die dat ook heeft. Het is niet zo dat nederland na de duitse bezetting of napoleon ineens veranderd waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *