Astrologie, Taal van levensritme door Adrie van der Ven

adrie

Astrologie taal van levensritme door Adrie van der Ven

Onmiskenbaar is de invloed van de kosmos op het levensritme hier op aarde. 
We plannen, gaan voor zekerheid en gokken naar vermogen maar een cyclus die jaarlijks bij ons hoort, luidt de grote gebeurtenissen in. Ontwikkelingen in de relatie, op het werk in de eigen individuele processen of in de gezondheid;  het loopt analoog aan de stand van de planeten in ons eigen zonnestelsel. Voor ieder is dit weer anders.  Ieder heeft immers een eigen puur individuele horoscoop, die de aanleg laat zien van karakter en talenten. De rubrieken in dagbladen zijn puur onzin. De astroloog gebruikt de horoscoop voor karakter analyse en beroepsadvies e.d. Er is een geboortehoroscoop die veel informatie geeft over talent, sterke eigenschappen, zwakte, valkuil en de actualiteit.   

Astrologie geeft slechts een kader met een bewegend scenario, de vrije wil van iemand bepaalt wat hij ermee doet.

 Astrologie laat in de regel meerdere opties in een proces zien. Het proces van keuze, of van de terugkerende conflicten in een relatie, geplaatst in een wijd perspectief. Wijd maar zeker niet vaag, juist verbonden met essentiële thema’s. Astrologie laat de ruimte zien tot een visie die niet zwart / wit denkt. Het ligt niet zomaar aan een ander of je krijgt het inzicht dat je juist te veel ruimte laat aan de ander. Astrologie laat de verhouding zien tussen ik en de omgeving. Het zijn met name de vrije geesten die zo eens een astroloog bezoeken. Zij passen niet in rechtlijnig denken of zoeken bevestiging voor hun dromen. Niemand weet zijn weg of mogelijkheden puur uit zichzelf. Het is de omgeving die spiegelt wat wezenlijk past in het leven. De horoscoop is een medium die op objectieve en indringende wijze spiegelt.

 Astrologie leert iemand wat wezenlijk is ten opzichte van aangeleerd gedrag. Gedrag is nodig om ons in de wereld neer te zetten. Gedrag wat we automatisch in communicatie, met de liefde, of met het werk neerzetten is beïnvloedt door de opvoeding. Vooral de eerste zeven levensjaren zijn vormend voor het gedrag wat later vanzelfsprekend wordt.

Met communicatie en in relationele patronen komen onverwerkte ervaringen los of herhalen zich. De horoscoop analyse geeft zicht op wezenlijke waarden en verlangens versus de aangeleerde structuren. Aangeleerd gedrag is nodig om jezelf op de wereld neer te zetten. Er komt echter een moment in het leven dat iemand alleen nog zichzelf zoekt te zijn. Dit raakt het begrip van de kernkwaliteiten. Het leven uit kernkwaliteiten is essentieel voor diegene die creatief zoekt te leven en die zich wil onderscheiden van het gemiddelde. Astrologie kan een inzichtgevende rol spelen om de waarden van de kernkwaliteiten helder te krijgen. Toegepaste kernkwaliteiten maken uniek en geven energie. Met het niet gebruiken ervan nadert iemand meer en meer de burn-out.

Een kernkwaliteit heeft geloof en investering nodig, daardoor valt het leven met alle facetten in de goede verhoudingen.

 De astrologie van de actualiteit laat zien welke kernwaarde nu centraal in het leven staat. Iemand is niet meer dezelfde van jaren geleden, de waarden van binnen zijn veranderd. Het innerlijk kompas heeft een andere koers gekregen. Geen beter medium dan de progressieve horoscoop om dit te begrijpen. De koerswijziging stuurt via veranderde omstandigheden en stroomversnellingen naar het uiteindelijke veld van bestemming.

 Adrie van der Ven  www.adrievdven.nl   a3vdv@xs4all.nl

Astroloog, chakra reader  en therapeut van beroep.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in international astrologie dag en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *