Week horoscoop

light

Week Horoscoop. Nu dat de Zon in Ram de oppositie met Saturnus achter de rug heeft – is er zeker in het begin van de week, een gevoel van opluchting en ruimte. Saturnus in Weegschaal in oppositie met de Zon in Ram – liet twee sterke opponenten zien – en met de overwinning van de Zon, heerst er een gevoel van   doorbrak. Dit is ook letterlijk gisteren avond gebeurd – de Zon was net Saturnus voorbij – toen Barack Obama’s gezondheidsreform het groene licht van congres kreeg. “YES”. Het huis was sterk gepolariseerd. Er was geen Republikaan die voor stemde. Een hallelujah moment is zeker op zijn plaats.  Maar ook in ons eigen leven kan dit zelfde “gevoel” evident zijn. Een moeilijk beslissing is genomen, een belangrijke stap is gemaakt, een berg papier is gereduceerd tot een paar losse blaadjes…… Het licht schijnt aan het einde van de tunnel.

Week horoscoop: Met de Zon, Mercurius en Venus in Ram en Mars in Leeuw – staan vier van persoonlijke planeten in de vuur tekens. Vuur heeft te maken met het initiatief nemen, met energie, dynamiek, inspiratie. Vuur is een vooruitstrevend element en is niet bang om fouten te maken. Mercurius in Ram maakt direkt in de communicatie, terwijl Venus in Ram gauw in vuur en vlam staat. Dit is een gepassioneerde plaatsing van Venus – Zowel Ram als Leeuw, zijn meesters op het gebied van zelf expressie en doen graag hun eigen “ding”. Zelfs als je aarde, water of lucht teken bent, laat deze opbeurende energie je niet koud. Het hangt in de lucht en je ademt het in. Dit is een week om het positieve te laten zegevieren en vertrouwen in je eigen kunnen te hebben. “Yes I can!!”

Week horoscoop: Vanaf donderdag begint de druk weer op te bouwen als de Zon richting Pluto loopt. De Zon vierkant Pluto – laat een belangen conflict zien. Pluto biedt weerstand aan het enthousiasme van de Zon in Ram. Pluto zegt, hier houdt het op, “ik geef het eind station aan”. Dit is een creatieve maar harde strijd. De vonken vliegen in het rond. Pluto heeft ook met “het verborgene” te maken. Zon en Mercurius in Ram vierkant Pluto: “klokkenluiders” . Mercurius is het geschreven woord, Zon vierkant Pluto, nieuwsonderwerpen dat iets van het “verborgenen” laat zien: de onderwereld; corruptie; nucleaire energie. Schandaal. Pluto in Steenbok wordt gedwongen praktisch te zijn en oog te hebben voor de diepere betekenis van de aardse beslommeringen. Ram heeft hier geen oor voor. Vooruitgang is Ram-achtig, je aan verworven rechten en privileges vastklampen en alles in werking zetten om je positie te consolideren, is een van de lastige uitwerkingen van Steenbok/Pluto.

Week horoscoop: Vrijdag is deze vierkant ook uitgespeeld. In het weekend begint de energie van de t-vierkant in de hoofdtekens, af te nemen. We hebben gezien wat voor soort verandering een cardinal t-kruis met zich meebrengt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *