Keek op de Week: Week horoscoop – geen smoesjes in de liefde

moon6

Week horoscoop: Gisteravond, toen ik naar huis liep, schitterde de Maan over het verlaten Joodse begraafplaats in Amsterdam Oost. De volle maan is een maanfase die je niet kunt missen. Morgen, staan ze exact tegenover elkaar. De volle maan is een hoogtepunt in de zon/maan cyclus en brengt bezinning, het is een moment van (zelf) reflectie, een brengt de kans om daden te overzien, of situaties van twee kanten te bekijken. Daarnaast maakt de maan in Weegschaal altijd charmant, begaafd, beminnelijk.

Week horoscoop: Op woensdag staat de Maan in oppositie met Mercurius en Venus in Ram. De uitdaging onder deze energie is om gevoelens  en gedachten niet onder stoelen en banken te stoppen. Mercurius aktiveert Venus. We zouden deze verbinding kunnen vertalen als denken en praten over de liefde. De oppositie van de Maan daarentgen zou een openbaring in een relatie kunnen brengen, of een hoogtepunt. Het aandurven om over een sensitieve issue te praten. Ahoewel, dit vraagt moed. De Maan in Weegschaal kan issues willen ontwijken omdat ze confrontaties akelig vinden, en graag de lieve vrede willen behouden. Deze week kan het vertellen van smoesjes tot problemen leiden. Waarom?

Week horoscoop: Kort na de volle maan, maakt zowel Venus (woensdag) en Mercurius (op vrijdag) de overstap van de vurige Ram naar het aardse Stier. Venus staat in haar eigen teken in Stier. Schoonheid, vrouwen, kunst, cultuur, alles waarover Venus heerst, krijgt hierdoor extra glans, het wordt mooier!!  Venus is sterk hier. Mercurius in Stier daarentegen maakt weloverwogen, traag zelfs, doordacht, secundair reageren. Zowel Venus als Mercurius maken direkt daarna hun vierkant met Mars – wat een fikse ruzie in kan houden. Scherpe woorden, een dreigende breuk.  Harde onderhandelingen. Dit maakt de Pluto driehoek opVenus en  Mercurius – die hierna volgt -erg welkom. Pluto geeft diepgang en de behoefte om mogelijkheden te onderzoeken. Is de relatie (of een situatie) te redden? Is het plan nou van tafel – of zijn er nog elementen die bruikbaar zijn? Een probleem dat sinds de volle maan goed in kaart is gebracht – eist nu een oplossing. Hoe verder? Pluto kan op zijn best zijn in situaties waar een grote schoonmaak vereist is. Hij is nergens bang voor en bereid zijn werk te doen.

Een week waarin relaties onder druk staan en waar eerlijk en open zijn, de beste kans biedt om een relatie goed te evalueren.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Keek op de Week: Week horoscoop – geen smoesjes in de liefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *