De horoscoop van Charlotte Mutsaerts

 

Charlotte Mutsaerts   * 2/11-1942, Utrecht (tijd onbekend), Winnaar PC Hooftprijs 2010: door Ton Brakenhoff

 

Sommige mensen fascineren omdat je hun gedachtegang niet kunt raden. Charlotte Mutsaerts was in Kunststof TV op zondagmiddag. Kunststof TV het heerlijke kunstprogramma van de NPS, gepresenteerd door Joost Karhof. Een programma met hoop voor de mensheid. Genoeg reclame. Joost had het moeilijk met haar en bleef op de vlakte, ze komt zelf wel, zal hij gedacht hebben. Dit stukje uit het jury rapport zegt genoeg: 

Haar oeuvre is een groot impliciet pleidooi voor de verwondering, de betovering, de onbevangenheid, het enthousiasme […] Zoals ze in Paardejam schrijft: “Wie nooit op een hobbelpaard over het tapijt heeft geracet, nooit “Huhu!” heeft gebruld al was het maar tegen een bezemsteel, nooit geloofd heeft in hoefijzergeluk, nooit gesnakt heeft naar de hengstebron, nooit Jeanne d’Arc, Sinterklaas of Napoleon heeft willen zijn, zal het in de kunsten niet ver schoppen.’

De horoscoop van Charlotte Mutsaerts laat een Venus Mars conjunctie zien die ingeklemd staat tussen Zon en Mercurius. De conjunctie die linkt aan de Zonkant maakt haar tot schilder en die aan de Mercuriuskant tot schrijver. Ze kan het niet gelijk, zei ze. De conjunctie van Venus en Mars is het rusteloze motortje. De inspiratie en de drive komen van Jupiter en Pluto die er beide vierkant op staan. En zoals dat hoort: Pluto vierkant op de verfkant en Jupiter op de inktkant. De horoscoop van Charlotte Mutsaerts.

charlotte

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff, vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

9 Reacties op De horoscoop van Charlotte Mutsaerts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *