Venus in Stier – Matisse zit klem!

 

Met Venus in Stier is het misschien niet verwonderlijk dat kunst het voorpagina van de krant haalt. “Matisse zit even klem in Hermitage” – kopte het Parool gisteravond.  Het gaat natuurlijk over het schilderij van Matisse “La Danse” dat zijn 100ste verjaardag in Amsterdam viert. En wat een schilderij – het Venus thema springt eruit. De danseressen zijn bloot – en er zijn vijf figuren. Vijf is een quintiel aspect dat met creativiteit te maken heeft. We hebben 2 x vijf vingers waarmee we kunnen scheppen. Groen is de kleur van Venus en de grond onder de voeten van deze dansers is zacht groen en de mooie rondingen doen aan Stier denken. Stier is een aarde teken – vrouwelijk zonder pretenties. Niets is verborgen in dit schilderij. Dan hebben we de prijs. Dit schilderij heeft een geschatte waarde van honderden miljoenen. Venus heeft ook met geld te maken. En dan de bocht die iedereen zijn adem deed inhouden. Het schilderij kwam klem te zitten in een smalle gang. Venus vierkant Mars – een obstakel in de weg – die grote inspanning vraagt. Het schilderij moest voorzichtig en met veel liefde neem ik aan, uit de  verhuiskist worden gehaald om eindelijk de eindbestemming te bereiken. Trouwens de hele reis van dit schilderij is benoemenswaardig en breekt records. De KLM vlucht is bijvoorbeeld het duurste uit de geschiedenis van KLM. Het schilderij is de komende zes weken bij de Hermitage te bewonderen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *