Horoscoop Rem Koolhaas

Rem Koolhaas * 17/11-1944. (tijd onbekend), Architect. door Ton Brakenhoff

 

Architect, daar staat het, maar er moet eigenlijk ‘vrijdenker’ staan. Je verwacht van de maker van zijn soort pracht gebouwen een praktisch en vakkundig man, maar juist bij Koolhaas zijn dat zaken die in de weg staan. Zijn opleiding is er ook niet naar. Hij studeerde aan de filmacademie en werd scenarioschrijver. Een doorbraak vormde de oprichting van OMA. Wikipedia hierover: “In 1975 richtte Koolhaas met de architect Elia Zenghelis en hun beide echtgenotes, de beeldend kunstenaars Madelon Vriesendorp en Zoe Zenghelis, het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) op, dat vanaf dat moment een belangrijke rol zou spelen in het wereldwijde architectuurdebat, zij het in het begin vooral als “papieren architect”, dat wil zeggen dat OMA aanvankelijk bekend was van lezingen, prijsvragen, discussies en publicaties, maar niet van gebouwen. Vooral het opzienbarende prijsvraagontwerp voor de uitbreiding van de Tweede Kamer in Den Haag uit 1978 trok wereldwijd de aandacht.” U ziet, er was toen nog geen fietsenstalling gebouwd. Dat kwam allemaal later, leest u Wikipedia er maar op na. Daar blijkt ook het onaardse van zijn gebouwen. In de horoscoop van Rem Koolhaas is het meest opvallende aspect de Mercurius (conjunct Maan) Uranus oppositie. Met dit aspect kan men 1000 oplossingen bedenken voor één probleem. Natuurlijk heeft Zon conjunct Mars in Schorpioen waar Jupiter mooi op straalt, een grote overtuigingskracht en zonder dat was hij niet zo ver gekomen. Bijzonder vind ik ook de brug die loopt van Mercurius over Neptunus en Pluto naar Uranus, zijnde de tweede verbindingsweg naar zijn oplossend vermogen. Een man die veel bedenken kan!! De horoscoop van Rem Koolhaas

kool

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Horoscoop Rem Koolhaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *